Презентація до творчого заняття "Лабораторія цікавих досліджень. Неньютонівська рідина"

Про матеріал

Презентація до творчого заняття "Лабораторія цікавих досліджень. Неньютонівська рідина" для вихованців закладів позашкільної освіти, вікова категорія 9-10 років.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

КОМУНАЛЬНИЙ ПОЗАШКІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД “ЦЕНТР ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ МЕТАЛУРГІЙНОГО РАЙОНУ” КМРЛабораторія цікавих досліджень. Заняття гуртка “Арт-студія Vектор”

Номер слайду 2

Що таке неньютонівська рідина?  Неньютонівською рідиною називають рідину, яка змінює свою в’язкість залежно від швидкості. Вона складається з великих молекул, які утворюють складні неоднорідні просторові структури. Це означає, що чим швидше вдарити по поверхні неньютонівської рідини, тим більшою стає її в’язкість.

Номер слайду 3

Якщо повільно опустити пальці в неньютонівську рідину, то вона буде залишатися такою ж рідкою, як звичайна вода, не створюючи жодних перешкод для вашої руки. Але якщо ви спробуєте з усієї сили вдарити по її поверхні, то вас чекає, як мінімум, здивування, оскільки її поверхня миттєво перетвориться на пружну масу, яка не дасть вашій руці зануритися у рідину!

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Як зробити неньютонівську рідину. Нам знадобиться: Крохмаль (картопляний або кукурудзяний)Потім змішаймо його з водою у співвідношенні 1:1.

Номер слайду 6

Щоб наша рідина була яскравою, добавимо харчовий барвник та перемішаємо

Номер слайду 7

наш результат!

pptx
Додано
9 лютого 2018
Переглядів
3052
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку