Презентація до твору Лариси Ніцой "Страшне чудовисько"

Про матеріал

Презентація розроблена до нової оновленої програми з літературного читання для 2 класу. Твір за Хрестоматією, яка затверджена МОН. Презентація містить біографію та інформацію про письменника.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЛАРИСА НІЦОЙ

Номер слайду 2

Лариса Миколаївна Ніцой (Ляля Ніцой) народилася 17 березня 1969 року на Кіровоградщині в родині лікарів та вчителів.

Номер слайду 3

Вважаючи своїм покликанням роботу з дітьми, відхилила пропозицію займатися науковою роботою і пішла працювати вчителем української мови та літератури в загальноосвітню Кіровоградську школу.

Номер слайду 4

Літературна діяльність Лариси Ніцой тісно пов’язана з освітянською та громадською активністю. Письменниця ініціювала чимало соціальних і культурних проектів: щорічний круглий стіл «Книга на захисті дитячої душі», Всеукраїнський рух «Дорослі читають дітям», Всеукраїнська акція «Почитай мені, татку!», «Тиждень читання для дітей» (Музей-квартина П. Г. Тичини) та інші.

Номер слайду 5

Книги почала писати, занотовуючи історії, що розповідала синові на ніч. Казкові історії письменниці мають неабияке виховне значення, але написані без зайвих нотацій, моралізаторства. Уперше публікується 2001 року. «Казка про славного Орленка» – присвячена В. М.Чорноволу до річниці загибелі.

Номер слайду 6

Любить фотографувати, подорожувати Україною. Мріє віднайти час для навчання живопису. А ще має ідею спорудження в Україні пам’ятника книзі – як символу нації, що постійно прагне до розвитку і вдосконалення.  Письменниця переконана, що читання виховає достойне покоління нових українців і позитивно вплине на цілу країну.

Номер слайду 7

2007 рік – Дипломант міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» 2014 рік – Лауреат Всеукраїнської літературної премії «Гілка золотого каштана» в галузі соціальної прози. 2016 рік – Людина року за версією газети «День» за створення феномену в освітньому процесі.

Номер слайду 8

«Страшне страховисько» – діти приїхали відпочивати і зустріли це страхіття, яке складалося з бляшанок, пакунків, пляшок. Воно заворушилося, ця купа сміття, встало і почало плакати, що колись воно було красиве, а зараз таке страшне, бо воно таке, як ліс. І от підіймається проблема забруднення навколишнього середовища. Це ціла пригода, де діти будуть рятувати ліс. Страшне страховисько

Номер слайду 9

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Марина Кошель
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
2 квітня 2018
Переглядів
3584
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку