Презентація до твору Лесі Ворониної "Слоник на ім`я Ґудзик"

Про матеріал

Презентація розроблена до нової оновленої програми з літературного читання для 2 класу. Твір за Хрестоматією, яка затверджена МОН. Презентація містить біографію та інформацію про письменника та відеоказку.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Леся Воронина style.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 2

Біографія. Леся Воронина — українська письменниця, перекладачка, журналістка, член Спілки письменників України та Асоціації українських письменників. Народилася 21 березня 1955р.в Києві.

Номер слайду 3

Біографія. З 1987 до 1991 року — редактор відділу літератури та мистецтва журналу «Україна». З 1991 року працює у дитячому журналі «Соняшник». З 1997 року паралельно з роботою в журналі «Соняшник» працювала коментатором у Національній радіокомпанії України. Автор і ведуча культурологічних програм «Українська культура сьогодні і завжди», «Мандрівець», «Відлуння тисячоліть». Основна тема передач — сучасний стан української мови та культури. У жовтні 1994 — березні 1995 на запрошення Міністерства освіти провінції Альберта (Канада) та Канадського інституту українських студій поїхала до Едмонтона, де взяла участь в підготовці освітнього проекту «Мова» для двомовних україно-англійських шкіл провінції Альберта. Нині — ведуча програм на Радіо Культура. На початку 2011 року очолила щойно створене дитяче видавництво «Прудкий равлик».

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Книги письменниці

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Відкриваємо Хрестоматію на 136-144

Номер слайду 8

«Слон на ім`я Ґудзик» Воронина Лесяstyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 9

Ілюстрації з книги

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Тестування1) Як звали дівчинку?А) Яся Б)Тася В) Яна3) Хто розбудив Ясю?А) мурахи Б) метелики В) мухи4)Як називалися крихітні пташки?А) листоноші Б) метелики В)колібрі4) В яку пору року відбулася зустріч дівчинки і Слоника?А) весною Б) влітку В) взимку

pptx
Додано
2 квітня 2018
Переглядів
2828
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку