Презентація до "Урок - змагання з генералами фізики."

Про матеріал

Презентація до позакласного заходу з фізики "Урок - змаагання з генералами фізики".

Мультимедійна презентація робить захід більш наочним , яскравим, дозволяє уникнути певних недоліків при проведенні заходу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок – змагання : Завдання від генералів фізики.

Номер слайду 2

Вікторина. Питання для першої команди1. Як називається крива, за якою рухається Земля навколо Сонця?2. У яких одиницях вимірюють масу?3. Хто з вчених використовує термін «чорна дipa»?4. Яким кольором традиційно зафарбовують південний край магнітної стрілки компаса?5. Якого газу в атмосфері Землі найбільше?6. Як називається всесвітня комп'ютерна мережа?7. Що впало на голову Ісааку Ньютону, внаслідок чого він відкрив земне тяжіння?8. Що вимірюють електролічильником? 9.3 якого кольору починається веселка?10. Кому належать слова: «Але ж вона все одно обертається»?

Номер слайду 3

Вікторина. Питання для другої команди 1. Переносний комп'ютер. 2. Miсцe, де Архімед сказав «Еврика!». 3. Прилад для вимірювання маси тил. 4. До яких явищ природи належить блискавка? 5. Гігантські зоряні системи. 6. На його честь названо міст у Києві.7. Жартома цей закон називають “рожеве тіло”? 8. 3 яким предметом порівнюють людину, що дуже погано плаває?9. Як взаємодіють між собою однойменні заряди? 10. Навіщо в ожеледицю шляхи посипають піском?

Номер слайду 4

Вікторина. Питання для третьої команди 1. Що вимірюють учнівським транспортиром? 2. Прилад для вимірювання швидкості? 3. Чому м'яч, кинутий вертикально вгору, падає на землю? 4. Зміна положення тіла в просторі? 5. Хвостате небесне тіло. 6. Створив періодичну систему хімічних елементів. 7. Як взаємодіють між собою різноіменні заряди? 8. Якщо це є, розуму не потрібно. 9. Якщо кинути камінь у воду, то вона побіжить по поверхні. 10. Назва напрямленого руху заряджених частинок.

Номер слайду 5

Вікторина. Питання для четвертої команди.1. Частинки з яких складається речовина? 2. Прилад для визначення ступеня нагрітості тіл. 3. Яким кольором традиційно зафарбовують північний край магнітної стрілки компаса?4. На якому явищі ґрунтується засолювання огірків? 5. Інша назва Чумацького шляху. 6. На його честь названо одиницю вимірювання енергії. 7. Фізична величина, що дорівнює відношенню маси тіла до його об‘му. 8. Прилад для побудови кола? 9. З скількох основних кольорів складається видиме світло? 10. Електронний пристрій для обробки інформації, що керується програмою.

Номер слайду 6

Другий конкурс - гра "ТРИ ПІДКАЗКИ "Питання від Джоуля, Едісона,Галілея. Для першої командидля його виміру використовується фізичний процес, що повторюється;механізм приладу, що його вимірює це – найкращий лікар .

Номер слайду 7

Другий конкурс - гра "ТРИ ПІДКАЗКИ "Питання від Джоуля, Едісона,Галілея.потрібний, щоб прикріпити що-небудь кнопкою ;його вимірюють у людейзбільшується з глибиною.

Номер слайду 8

Другий конкурс - гра "ТРИ ПІДКАЗКИ "Питання від Джоуля, Едісона,Галілея.-Для другої команди найважливіша характеристика усіх двигунів;У більша ніж ухарактеризує  швидкість виконання роботи.

Номер слайду 9

іноді ми його притискаємо рукою;а іноді тримаємо в ротіприлад для визначення температури. Другий конкурс - гра "ТРИ ПІДКАЗКИ "Питання від Джоуля, Едісона,Галілея.

Номер слайду 10

Другий конкурс - гра "ТРИ ПІДКАЗКИ "Питання від Джоуля, Едісона,Галілея. Для третьої командичерез це явище часто-густо порушується закон збереження механічної енергії;Іноді без нього важко ходити його часто лають, а іноді вогонь добувають.

Номер слайду 11

Другий конкурс - гра "ТРИ ПІДКАЗКИ "Питання від Джоуля, Едісона,Галілея.він сьогодні високий, а завтра низький;прилад для його вимірюваннязмінюється з висотою.

Номер слайду 12

Другий конкурс - гра "ТРИ ПІДКАЗКИ "Питання від Джоуля, Едісона,Галілея. Для четвертої командина гладких людей вона діє сильніше ніж на худорлявих;завжди напрямлена вертикально вниз на Місяці вона менша у 6 разів.  

Номер слайду 13

Другий конкурс - гра "ТРИ ПІДКАЗКИ "Питання від Джоуля, Едісона,Галілея.вона змінюється при виконанні роботи;людина її отримує від вуглеводіввона може бути сонячною.

Номер слайду 14

Третій конкурс. Експериментальні задачі від Роберта Гука, Ампера, Герца. Перша команда. Визначити, з якого металу виготовлено дріт даного реостату. Обладнання: реостат з вказаним опором та довжиною дроту, лінійка з міліметровими поділками.,таблиця питомих опорів. Друга команда. Визначити коефіцієнт жорсткості гумової нитки. Обладнання: гумова нитка довжиною 15…30 см з петлями на обох кінцях, металевий важок масою 100 грам,вимірювальна лінійка. Третя команда . Знайти довжину нитки. Обладнання: нитка довжиною 1…1,5 м., металева гайка, секундомір. Четверта команда. Штовхніть брусок вздовж трибометра. Якої швидкості ви надали бруску для того, щоб він пройшов по трибометру деяку відстань? Обладнання: дерев’яний брусок, трибометр, вимірювальна лінійка, табличне значення коефіцієнта тертя дерева по дереву.

Номер слайду 15

Четвертий конкурс. Аукціон формул від Кулона,Ома,Паскаля.{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Перша команда. Друга команда Третя команда. Четверта команда. F= Q=I2∙?∙t. Q=I2∙?∙t. A=F∙?F= ?∙gm=k∙?∙tm=k∙?∙t. F=F= ?∙g. A=F∙?A=F∙?m=k∙?∙t. A=F∙?Q=I2∙?∙t. F=F= ?∙g. Q=I2∙?∙t. F= ?∙gm=k∙?∙t. F=

Номер слайду 16

Четвертий конкурс. Аукціон формул від Кулона,Ома,Паскаля. Відповіді.{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Перша команда. Друга команда Третя команда. Четверта команда. F= Q=I2∙R∙t. Q=I2∙R∙t. A=F∙SF= m∙gm=k∙I∙tm=k∙I∙t. F=F= m∙g. A=F∙SA=F∙Sm=k∙I∙t. A=F∙SQ=I2∙R∙t. F=F= m∙g. Q=I2∙R∙t. F= m∙gm=k∙I∙t. F=

Номер слайду 17

П‘ятий конкурс. Відео-завдання від Бориса та Євгена Патонів. Пояснити досліди. Фізичні досліди. Банка..mp4 Фізичні досліди. Кулька..mp4 Фізичні досліди. Голка..mp4 Фізичні досліди. Яйце..mp4

Номер слайду 18

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Христофор Алла Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
4 травня 2018
Переглядів
1567
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку