презентація до уроків екології, біології, виховних екологічних заходів

Про матеріал
Даний матеріал допоможе при вивченні глобальних екологічних проблем та екологічних проблем України, власного регіону. Кожен учень може створити власі проекти з даної теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сучасні екологічні проблеми України Та села Гюнівка

Номер слайду 2

ЩО ЧЕКАЄ НАШЕ СЕЛО В МАЙБУТНЬОМУ? Чого більше користі чи шкоди завдає людина природі? Що таке забруднення і яка його ціна? Що ти можеш зробити аби покращити умови довкілля? Чи залишиться взагалі Гюнівка на карті?

Номер слайду 3

Під час уроку потрібно визначити поняття: Екологія; Антропогенний фактор; Забруднення; Адаптація до екологічних факторів ; Екологічна проблема , криза, катастрофа

Номер слайду 4

Чи задумувались ви, що… За останні 60 років зникло 76 видів тварин! Чорнобильська АЕС призвела до забруднення 3.758 млн. га земель! З 1991 року в Україні смертність перевищує народжуваність! Спостерігається постійне погіршення здоров'я населення!

Номер слайду 5

у 1980 р в Стокгольмі вчені різних країн світу визначили 10 найважливіших глобальних проблем Землі:

Номер слайду 6

Екологічні проблеми людства: 1. Загибель окремих видів 2. Генні мутації 3. Демографія та виживання людства 4. Енергетика 5. Вирубування лісів 6. Кислотні опади 7. Парниковий ефект 8. Знищення озонового шару 9. Виснаження природних ресурсів 10. Деградація ґрунтів

Номер слайду 7

Чи має екологічні проблеми Україна??? Які екологічні проблеми є в нашому районі, в Гюнівці?

Номер слайду 8

Екологічні проблеми України: Нерівномірне навантаження промислових центрів Деградація ґрунтів та малих річок Промислове та побутове забруднення Низька екологічна культура населення Демографічна криза Аварія на Чорнобильській АЄС Погіршення здоров'я населення

Номер слайду 9

Які екологічні проблеми ви можете визначити у своєму селі?

Номер слайду 10

Учні нашої школи теж задумались над цим питанням і провели невелике дослідження. Його результати виявились такими…

Номер слайду 11

Ми дослідили, що Гюнівка: Міститься поблизу Запоріжжя , Енергодара, Мелітополя – промислових центрів. В даний час знаходиться в занепаді. Заснована в 1861р. харківськими поселенцями. Найбільшого розквіту набула в 70-80 р. ХХ ст. Розташована поблизу найбільшої в Європі Запорізької АЕС.

Номер слайду 12

Ми виявили такі екологічні проблеми: Нагромадження побутового сміття у парку, на пустирях в центрі села. Вирубування зелених насаджень. Збільшення кількості безпритульних тварин. Засолення, підтоплення ґрунтів. Смертність перевищує народжуваність.

Номер слайду 13

Демографічна ситуація в селі ВРАЖАЄ: ЗА 6 РОКІВ СМЕРТНІСТЬ В 2 РАЗИ ПЕРЕВИЩУЄ НАРОДЖУВАНІСТЬ! КІЛЬКІСТЬ НАСЕЛЕННЯ ГЮНІВКИ ПАДАЄ!!!

Номер слайду 14

Влітку потрібно шукати місце, щоб помилуватися природою

Номер слайду 15

Що ж ми можемо зробити для рідного села?

Номер слайду 16

Ми можемо: не робити нічого, що шкодить природі; добре вчитись, аби в подальшому житті зробити все, щоб Гюнівка розквітла; власним прикладом навчати молодших ; не дозволяти іншим шкодити природі.

Номер слайду 17

Кожен зможе: посадити дерево; прибрати за собою, а ще краще не смітити; Навчити молодших основних правил поводження в природі.

Номер слайду 18

Ми бачимо Гюнівку такою:

Номер слайду 19

Наш висновок: Природа такий самий унікум, як картина Рафаеля: знищити її легко, а відтворити – неможливо..(Бородін) Ми зможемо зробити її прекрасною. Для цього лише треба щоб вода була прозорою, трава – зеленою, небо – голубим, а совість – чистою! Бо торкнутися природи, можна лише серцем!!!

Номер слайду 20

Зробіть для себе висновок: В ЯКОМУ СВІТІ ВИ ХОЧЕТЕ ЖИТИ, ЧИМ ДИХАТИ, ДЕ ВІДПОЧИВАТИ? НА ЩО ДИВИТИСЯ ЗА ВІКНОМ? ЧИСТОТА ПРИРОДИ ПОЧИНАЄТЬСЯ З КОЖНОГО!!!

ppt
До підручника
Екологія (рівень стандарту, академічний рівень) 11 клас (Царик Л.П., Царик П.Л., Вітенко І.М.)
Додано
13 березня 2019
Переглядів
2184
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку