Презентація до уроку - проекту "Атмосферний тиск"

Про матеріал

Дана презентація допоможе при підготовці та проведенні уроку з даної теми, відображатиме всі етапи уроку.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема. Атмосферний тиск. Вимірювання атмосферного тиску. Вплив атмосферного тиску на організм людини. Мета: Навчальна. Вчити дітей в процесі досліджень здобувати нові знання та вміти донести їх до товаришів під час захисту проектів. Ввести поняття атмосферного тиску. Розглянути способи вимірєвання атмосферного тиску та його вплив на організм людини. Розвиваюча. Розвивати в учнів кругозір, вміння працювати самостійно та в команді, робити висновки, працювати з різними джерелами: книгою, інтернет-ресурсами. Виховна. Виховувати любов до фізики, почуття гордості за свої вміння. Тип уроку: урок засвоєння нових знань та вмінь в процесі захисту проектів.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Проект Барановської Валерії«Атмосфера – повітряна оболонка землі»Мета. Охарактеризувати повітряну оболонку землі. Завдання: охарактеризувати атмосферу, описати межі та склад, знайти визначення атмосферного тиску. Форма представлення результату: презентація з елементами розповіді, гістограми. Виділимо головне. Атмосферний тиск – це тиск, який створює атмосфера

Номер слайду 4

Проект Демченка Віктора« Історія відкриття атмосферного тиску» Мета. Провести історичний екскурс про відкриття атмосферного тиску. Завдання: встановити, хто першим виміряв атмосферний тиск, описати дослід ТоррічелліФорма представлення результату: розповідь, таблиці,зображення, портрет Торрічеллі. Виділимо головне. 1643 Еванжеліст Торрічеллі760 мм.рт.ст.- це нормальний атмосферний тиск

Номер слайду 5

Проекти Смірнова Назара та Шахна Максима« Прояви атмосферного тиску» Мета. Провести експерементальне дослідження. Завдання: провести доілід, пояснити його на основі фізичних законів. Форма представлення результату: дослід з елементами розповіді.

Номер слайду 6

Проект Шуліки Олександри« Вимірювання атмосферного тиску» Мета. Дослідити, якими приладами вимірюють атмосферний тиск. Завдання: назвати прилади, якими вимірюють атмосферний тиск; описати їх будову та принцип роботи; провести вимірювання атмосферного тиску. Форма представлення результату: розповідь, прилади, таблиця зі знятими результатами вимірювання, схеми. Виділимо головне. Барометр – прилад для вимірювання атмосферного тиску.

Номер слайду 7

Проекти Гаруса Руслана та Кабачка Артема« Барометр власними руками» Мета. Виготовити прилад, яким можна вимірювати амосферний тиск в домашніх умовах. Завдання: виготовити прилад; протягом певного періоду знімати покази; вказати на переваги та недоліки. Форма представлення результату: розповідь, прилад.

Номер слайду 8

Проекти Неліпи Даші та Сіненко Ані«Рослини – барометри», «Тварини – барометри»Мета: дослідити, які рослини (тварини) в природі реагують на зміни природи. Завдання: знайти інформацію про рослини (тварини)– барометри; визначити приблизну кількість таких рослин(тварин); з’ясувати, в якій галузі найбільше використовують знання про рослини(тварини) – барометри. Форма представлення результату: розповідь, книжка-розгортка із зображенням рослин(тварин) – барометрів.

Номер слайду 9

Проект Зінченка Олександра«Зміна атмосферного тиску з висотою»Мета: дослідити, як змінюється атмосферний тиск з висотою. Завдання: записати ,хто з вчених встановив залежність атмосферного тиску від висоти; встановити цю залежність; з’язувати,які прояви даного відкриття існують. Форма представлення результату: презентація з елементами розповідіВиділимо головне.12 метрів -1мм.рт.ст.

Номер слайду 10

Проект Бученкової Олесі«Атмосферний тиск і організм»Мета: дослідити, який вплив має атмосферний тиск на організм людини; визначити основні симптоми його прояву та хвороби, які можуть виникнути при цьому; узагальнити вміння щодо збереження власного життя. Завдання: записати основні симптоми хвороб, які пов’язані з дією атмосферного тиску, записати результати інтерв’ю з лікарем, оформити санбюлетен. Форма представлення результату: розповідь, плакат із зображенням лікувального шлюзу, санбюлетень.

Номер слайду 11

Проект Коваленко Богдани«Атмосферний тиск навколо нас»Мета. Провести дослідження та встановити, як часто в нашому житті можна зустріти прояви атмосферного тиску. Завдання: з’ясувати пряви атмосферного тиску в біології, медицині, повсякденному житті. Форма представлення результату: розповідь з елементами демонстрації дії медичних приладів.

Номер слайду 12

Узагальнемо дослідження. Атмосфера- Повітряна оболонка ЗемліАтмосферний тиск - тиск, який створює атмосфера1643 Еванжеліст Торрічеллі760 мм.рт.ст.- це нормальний атмосферний тиск. Барометр – прилад для вимірювання атмосферного тиску. Залежить від висоти. Пояснює багато дослідів. Зустрічається в повсякденному житті Впливає на організм

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Розробки уроків
Додано
14 січня 2022
Переглядів
729
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку