Презентація "Ядерна енергетика та екологія. Радіоактивність. Види радіоактивного випромінювання"

Про матеріал
Презентація до уроку з теми: "Ядерна енергетика та екологія. Радіоактивність. Види радіоактивного випромінювання". Використана технологія оживлення фото вчених для кращого сприйняття.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ядерна енергетика та екологія. Радіоактивність. Види радіоактивного випромінювання. Урок з фізико-астрономічного модуля предмету “Природничі науки”Викладач Шепетівського професійного ліцею Міщук О. Ю.

Номер слайду 2

Девіз уроку:■Приборкання енергії атома - вражаюче досягнення людства, але нерозумне, безвідповідальне її використання спроможне знищити все живе на Землі.

Номер слайду 3

Ернест Резерфорд ■30.08.1871 р. – 19.10.1937 р.видатний вчений, основоположник ядерної фізики, один з перших, хто зрозумів могутність енергії прихованої у атомі

Номер слайду 4

Пригадайте…Відповіді впишіть у картки■Які види електростанцій вам відомі?■Наведіть приклади різних типів електростанцій, які є в Україні.■Який відсоток складає атомна енергетика від загального видобутку електроенергії в Україні, у світі?■Що ви знаєте про проблеми атомної енергетики в Україні, у світі?

Номер слайду 5

Ядерна енергетика та екологія. Як працює АЕС?

Номер слайду 6

Ядерні процеси , які відбуваються в ядрі атома несуть як позитивне так і негативне людству…{68 F0 C24 C-6741-4 B82-AED0-ED9564 EC2 C83}Позитивне. Негативне

Номер слайду 7

Чорнобильська катастрофа…

Номер слайду 8

Радіоактивність. Історія відкриття радіоактивності■Антуан Анрі Беккерель(1852 - 1908)■Марі́я Склодо́вська-Кюрі́ (1867-1934) та П’єр Кюрі (1859-1906)

Номер слайду 9

Типи радіоактивності

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Знову повторимо...· Які наслідки Чорнобильської катастрофи для України та сусідніх держав?· У якому році було відкрито радіоактивне випромінювання?· Хто відкрив радіоактивне випромінювання? · Хто із вчених зробив значний внесок у розвиток радіоактивного випромінювання?· Які види радіоактивного випромінювання ви знаєте? · Що таке радіоактивність?

Номер слайду 13

Виконайте онлайн вправи: Вправа 1 Вправа 2

Номер слайду 14

Домашнє завдання■Скласти інтелект-карту «Види радіоактивного випромінювання»■Додатково: «Порівняйте переваги та недоліки різних типів електростанцій»

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Матеріали до уроків
Додано
14 січня 2022
Переглядів
463
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку