Презентація до уроку № 15 для 5 класу

Про матеріал
Презентація до уроку №15 буде гарним помічником та доповненням у поясненні теми вчителем на уроці мистецтва. Багато цікавого наочного та повчального матеріалу, ілюстрованого та мистецького - все це допоможе учням швидше опанувати тему уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Музичні мандрівки на схід. Музика, що застигла в каменіМистецький дивосвіт. Роботу виконалавчитель музичного мистецтва. Борівського ЗЗСО І–ІІ ст. Богоявленська Т. М.

Номер слайду 2

Музична мандрівка на схід

Номер слайду 3

“Ші-цзін” ( “Книга пісень”) – одна з найстаріших збірок пісень та гімнів

Номер слайду 4

Ударні інструменти Китаюколокола. Китайські дзвіночки. Великий барабан

Номер слайду 5

Піпа-китайський 4-струнний щипковий музичний інструмент типу лютні. Один з найпоширеніших та найвідоміших китайських музичних інструментів. Перші згадки піпи в літературі відносяться до III століття, перші зображення — до V століття.

Номер слайду 6

Цитра цинь

Номер слайду 7

Ерху

Номер слайду 8

Клод Дебюссі. Симфонічна поема „Пагоди”1862 - 1918

Номер слайду 9

1. Розкажіть про свої враження від музики. Зверніть увагу на музичні інтонації, ритм, фактуру, темброві барви, розвиток музики.2. Пригадайте, які ще ви знаєте музичні твори, що передають«звучання»архітектури. Перевір себе

Номер слайду 10

ДОЩОВІ КРАПЛІКитайська народна пісня. Ділінь-ділінь, ділінь-ділінь, Крапельки дзвенять. Ділінь-ділінь, ділінь-ділінь, До струмка біжать. Капнуть в річку — там вода, Капнуть в щічку — не біда. Скільки їх, скільки їх Крапель дощових.

Номер слайду 11

Мистецькі поради   Під час співу намагайтеся відтворити музично-поетичний образ і досягти таких властивостей звучання, як- от: легкість, прозорість, чистота, світлість, дзвінкість.   Прослідкуйте за точністю виконання позначок у нотному записі пісні, зокрема динамічних відтінків.

Номер слайду 12

Музичні інструменти ІндіїБарабан табла Священний барабан. Канджира

Номер слайду 13

Бансурі

Номер слайду 14

Флейта КрішниІнструмент заклинателя змій

Номер слайду 15

Біва. Кото. Сьо. Тайко

Номер слайду 16

Прийом «Мікрофон»Які музичні інструменти Китаю ви знаєте?2. Назвіть музичні інструменти Індії.3.  Визначте, які з інструментів, зображених на ілюстраціях до цієї теми, належать до групи струнних, які до духових.

Номер слайду 17

У вільну годину! Ознайомитися з особливостями символіки в музиці східних народів з допомогою інтернету та інших джерел.

Номер слайду 18

Музика, що застигла в каменіСтворення декоративного панно „Дракоша – символ східного календаря” (пластилін)

Номер слайду 19

Архітектура — вид мистецтва, діяльність із проектування і спорудження будівель, комплексів. Архітектура - теж літопис миру: вона говорить тоді, коли вже мовчать і пісні, і перекази. Гоголь М . В. Живопис - мистецтво, на яке можна дивитися; скульптура- мистецтво, навколо якого можна обійти; архітектура -мистецтво, крізь яке можна пройти. Дэн Райс

Номер слайду 20

Софія Київська

Номер слайду 21

Чернівецький університет

Номер слайду 22

Здесь все смешалось старина и сказка,Мощь стадионов, красота дворцов. Тобою очарована не раз была я,Пекин, ты словно из других миров. Бейпин, Бейдзин, Пекин названий много. Но суть одна прошла через века. Хранит народ твой, умножает снова. Ту суть и энергетику не зря.

Номер слайду 23

Китайська пагода

Номер слайду 24

Висячий монастир

Номер слайду 25

Мавзолей Тадж- МахалІндія

Номер слайду 26

Рельєф. Барельєф (низький рельєф)Горельєф (високий рельєф)Заглиблений рельєф(малюнок урізаний у поверхню)

Номер слайду 27

Китай

Номер слайду 28

Скульптури Індії

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Створення декоративного панно „Дракоша – символ східного календаря” (пластилін)

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Прийом «Мікрофон»   Назвіть ознаки архітектури як виду мистецтва.2.    Які види рельєфів ви знаєте? Яка між ними різниця? Наведіть приклади.3.    Що спільного і відмінного між архітектурою і музикою як видами мистецтва?

Номер слайду 34

Мистецький проект. Підготувати повідомлення (з комп’ютерною презентацією) про видатні архітектурні споруди — символи країн.

Номер слайду 35

До нових зустрічей

Номер слайду 36

Список використаних джерел. Музичне мистецтво: підруч. Для 5 кл. для загальноосввіт. навч. закл. / Л. М. Масол, Л. С. Аристова. –Харків: Сицилія, 2013.- 160с.: іл. Музика: Дит.енцикл./Авт. упоряд. А. С. Кленов; Худож.: О. В. Гальдяєва, О. В. Кардашук.- К.: Школа,2005.-367с.: іл.-(Я пізнаю світ). Платонова Н.І. Мистецтво. Енциклопедія/ Наук.-поп.вид. для дітей. К.: ТОВ «Перо», 2008.-144с.: іл. Художня культура світу: Арабо- мусульманський культурний регіон: Навч. Посіб./ Н.Є. Миропольська, Е. В. Бєлкіна, Л. М. Масол та ін.; За ред. Н.Є. Миропольської.-2-ге вид., стер.-К.: Вища шк..,2005.-191с.: іл.http://uk.wikipedia.org/wiki http://online-song.net/

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, 5 клас, Презентації
До підручника
Мистецтво (інтегрований курс) 5 клас (Масол Л.М.)
Додано
21 січня 2023
Переглядів
619
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку