Презентація до уроку "Арифметична і геометрична прогресії.Розв'язування задач "

Про матеріал
Презентація до уроку алгебри в 9 класі "Арифметична і геометрична прогресії.Розв'язування задач " Тип уроку: узагальнення знань та вмінь
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Арифметична і геометрична прогресії. Розв'язування задач Вчитель Раївського ліцею. Асанова Н. М

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Арифметична і геометричні прогресії

Номер слайду 4

Задача 1. Вертикальні стовбці мають таку довжину: найменший 5дм., а кожний наступний на 2 дм. довший. Задача 2. В сприятливих умовах бактерії розмножуються так, що на протязі 1 хв. кожна з них ділиться на 2.1.а) Про яку послідовність ідеться мова в кожній із задач?б) Дати означення арифметичній (геометричній) прогресії.

Номер слайду 5

Задача 1. Вертикальні стовбці мають таку довжину: найменший 5дм., а кожний наступний на 2 дм. довший. Задача 2. В сприятливих умовах бактерії розмножуються так, що на протязі 1 хв. кожна з них ділиться на 2.2.а) Дати означення 𝒹 і ℊ.б) Знайти різницю 𝒹 арифметичної прогресії і знаменник ℊ геометричної прогресії. 

Номер слайду 6

Задача 1. Вертикальні стовбці мають таку довжину: найменший 5дм., а кожний наступний на 2 дм. довший. Задача 2. В сприятливих умовах бактерії розмножуються так, що на протязі 1 хв. кожна з них ділиться на 2.3.а) Записати формулу 𝓃-го члена послідовності.б) За умовою задачі знайти 𝒶₇. 

Номер слайду 7

Задача 1. Вертикальні стовбці мають таку довжину: найменший 5дм., а кожний наступний на 2 дм. довший. Задача 2. В сприятливих умовах бактерії розмножуються так, що на протязі 1 хв. кожна з них ділиться на 2.4.а) Знайти середнє арифметичне (геометричне) чисел 2 і 8.б) Записати знайдене число з даними в порядку зростання. Чи утворюють ці числа арифметичну (геометричну) прогресію?

Номер слайду 8

Задача 1. Вертикальні стовбці мають таку довжину: найменший 5дм., а кожний наступний на 2 дм. довший. Задача 2. В сприятливих умовах бактерії розмножуються так, що на протязі 1 хв. кожна з них ділиться на 2.5.а) Чи виконується така залежність для трьох послідовних членів даних послідовностей?б)Запишіть дану залежність за допомогою формули

Номер слайду 9

Задача 1. Вертикальні стовбці мають таку довжину: найменший 5дм., а кожний наступний на 2 дм. довший. Задача 2. В сприятливих умовах бактерії розмножуються так, що на протязі 1 хв. кожна з них ділиться на 2.6.а) Записати формулу 𝒮𝓃 для арифметичної і геометричної прогресії.б) Знайти довжину семи стовбців у першій задачі і колонію бактерій, народжену однією за 7хв. 

Номер слайду 10

Задача. Продавець на ринку хотів продати коня за 156 грн. але покупець купив коня, потім вирішив його повернути, промовляючи: „ Немає сенсу за таку ціну купувати коня, він таких грошей не коштує ‟. Хитрий торговець каже: „ Купи тільки цвяхи, що у коня на підковах, а коня бери у подарунок. Цвяхів у кожній підкові 6. За перший цвях дай мені 14коп., за другий 12коп., за третій 1 коп. і т.д. ‟. Жадібний покупець погодився, подумавши, що заплатить не більше 10 грн. Скільки заплатив покупець? 

Номер слайду 11

Задача. Шахи – одна із давніх ігор. Вона існує багато віків, із нею пов'язані різні історії. Гра в шахи була придумана в Індії і коли індуський цар Шерам познайомився з нею, то він був здивований різновидом всяких можливих в ній положень. Цар позвав винахідника шахів Сету і запропонував йому винагороду: „ Назви нагороду яку ти хотів би отримати і ти її отримаєш ‟. Сета відповів йому так: „ О, повелитель, прикажи видати мені за 1 клітину шахової дошечки 1 пшеничне зернятко, за другу 2, за третю 4, і так до 64 клітин. ‟. Цар почав сміятися і наказав видати.

Номер слайду 12

4,3кгна 1м2 1м³ 15млн. зерен Нагорода =12000км³

Номер слайду 13

висота 4м і ширина 10м, довжина 300 млн.км. = 2 відстані від Землі до Сонця відраховуючи по 1 зерну за 1 секунду, то для підрахунку йому потрібно було б 584млрд.942.тис.355років.

Середня оцінка розробки
Структурованість
3.0
Оригінальність викладу
3.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
3.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Тарасенко Зоя
    Загальна:
    3.3
    Структурованість
    3.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
28 лютого 2022
Переглядів
2220
Оцінка розробки
3.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку