Презентація до уроку "Біблія - Слово Боже до людини"

Про матеріал

Презентація до відкритого уроку факультативного курсу за вибором "Основи християнської етики" у 6 класі. Містить основні етапи уроку, щоб діти краще засвоїли матеріал, а також і як допомога вчителю. Також слід додатково скачати відеокліп на пісню "Небо плаче" та притчу "Десять дів".єєєєєєєєєєєєєєєєєєєєєєєєєєєєєєєєєєєєєєєєєєєєєєєєє

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Біблія – Слово Боже до людини

Номер слайду 2

ПЛАН Чи існують докази достовірності біблійних записів? Уважається, що приблизно 40 осіб різного походження писали Біблію. Серед них були царі, пастухи, рибалки, державні службовці, священики й один полководець. Але, незважаючи на це, у Біблії зберігається головна думка, усі книги узгоджуються між собою та доповнюють одна одну. А доказом достовірності біблійних записів є археологічні знахідки.

Номер слайду 3

Мета уроку: Освітня мета. Засвоєння учнями знань про Біблію, хто її написав, з яких частин та книг складається Святе Письмо, яке значення має Слово Боже для людини, як користуватися Книгою. Розвиваюча мета. Розвивати уміння вести пошук Істини, знаходити в Біблії відповіді на головні питання людського буття, прагнення плекати власну душу, зберігати та примножувати духовну культурну спадщину християнства. Виховна мета. Виховувати в учнів усвідомлення того, що Біблія є Слово Боже, розуміння важливості Біблії для особистого життя, високі моральні цінності, свідому соціальну відповідальність за наслідки власної поведінки.

Номер слайду 4

Ключовий вірш: «Для моєї ноги Твоє слово – світильник, то світло для стежки моєї» (Книга псалмів 118:105)

Номер слайду 5

Словничок Апостоли – послідовники Ісуса Христа, які протягом трьох років перебування з Ним, були Його учнями, а після Його воскресіння вони стали апостолами, що означає «послані». Їх було дванадцять.

Номер слайду 6

Євангеліє – Добра Звістка. Канонічні книги – визнані Церквою. Пророки – люди, які мали Божий дар передбачати майбутні події, навчали мудрості та передавали народові Божу волю. Псалом – пісня, що виконується у супроводі музикальних інструментів.

Номер слайду 7

Папірус – рослина, з якої виготовляли папірусні сувої, що використовувалися для письма. Пергамент – матеріал для письма, виготовлений з обробленої шкіри тварин.

Номер слайду 8

Основи християнської моралі за Біблією: Десять Заповідей (Вихід 20); Дві Заповіді Любові Ісуса Христа (Мт. 22:37-39); Нагірна проповідь Христа (Мт. 5-7); «Золоте правило» (Мт. 2:17); у посланнях святих апостолів – учнів Ісуса Христа.

Номер слайду 9

Мета християнської етики – викорінення гріхів, очищення совісті, дотримання Господніх заповідей. Так стверджував український філософ і професор етики Інокентій Гізель ще у XVII ст. у своєму етичному творі «Мир з Богом людині».

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Домашнє завдання Навчитися користуватися Біблією Віднайти де саме в Біблії записано Ключовий вірш.

ppt
Додано
9 січня 2019
Переглядів
2985
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку