Станція Загадкове листування. Лист № 1 Мандрівник Європою. Венеція – чудове романтичне місто. Але так сталося, що я побачив іншу Венецію, де від сирості всі будинки, вкриті цвіллю, де канали наповнені нечистотами, де бруд і сморід, і жоден промінчик сонця не зазирає в темні приміщення. Особливо страшно дивитися на дітей: бліді, з викривленими ногами, величезними животами. Деякі зовсім не можуть ходити, у них м’які кістки. Чого їм не вистачає?
Лист № 2 Лікар. Я спостерігав хворобу, яка мала всі ознаки звичайної анемії. Але звичайна анемія викликається нестачею гемоглобіну. У цьому випадку аналізи показали, що гемоглобіну достатньо. Звичайні методи лікування не допомогли. Хворобу вдалося подолати витяжкою з сирої печінки. Про дефіцит якого вітаміну йдеться?Станція Загадкове листування
Лист № 3 Мисливець Довелося якось мені жити в лісі. А тут ще зима. Жив я в землянці, харчувався тим, що вполював. Овочів зазвичай не було. І ось через деякий час я почав по вечорах сліпнути. Поки світло – бачу, а як тільки стемніє – стаю, як сліпець. Шкіра стала суха, з’явились тріщини, почервоніння. Знайшла мене місцеві. Підкажіть, що зі мною, так як мені скоріше одужати?Станція Загадкове листування
Лист № 4 Капітан корабля. Я старий морський вовк, провів багато часу в морі, але одне плавання я запам’ятав надовго. Ми йшли до Білого моря, збори були безладними і швидкими. А коли вийшли у відкрите море, з’ясувалось, що овочів на кораблі не вистачає. І от через 10 діб я помітив, що швидко втомлююсь, з’явилась апатія, не хотілось їсти. А ще через декілька днів розвинувся такий біль у суглобах, що хотілося кричати. Ноги вкрилися бурими плямами. Потім у мене почали кровоточити ясна і випадати зуби. На кораблі почалася паніка, хворих збільшувалося. Скоро ми доберемося до одного берега. Підкажіть, чим нам рятуватися?Станція Загадкове листування
Станція “Зберігаюча”Рекомендації для збереження вітамінів у продуктах харчування: Овочі необхідно мити, чистити та подрібнювати перед самим приготуванням. Якщо овочі потрібно відварити то їх потрібно готувати лише в емальованому посуді, і додавати після того як вода закипить. Каструлю під час варіння слід закривати кришкою. Вітаміни добре зберігаються при низькій температурі (заморожуванні). Заморожені овочі не потрібно розморожувати перед готуванням. Заморожені продукти не можна мити – вода вимиває вітаміни та псує смак. Заморожені овочі готуються двічі швидше.