Презентація до уроку "Бухгалтерський облік на тему "Облік виробничих запасів"

Про матеріал
Інформаційна презентація для проведення уроків виробничого навчання з професії "Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних, а також для предмета "Бухгалтерський облік" на тему «Облік виробничих запасів»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Облік виробничих запасів”

Номер слайду 2

ЗМІСТЕкономічна сутність обліку виробничих запасів. Надходження виробничих запасів. Вибуття запасів у виробництвоІнвентаризація виробничих запасів. Документаційний рух виробничих запасів. Бухгалтерський облік виробничих запасів Висновки

Номер слайду 3

ЕКОНОМІНА СУТНІСТЬ ОБЛІКУ ВИРОБНИЧИХ ЗАПАСІВВиробничі запаси - це запаси засобів виробництва, які знаходяться на складах суб'єктів господарювання та потрібні для забезпечення безперервного виробничого процесу, це лише ті предмети праці, які ще не приймають участь у процесі виробництва і зберігають свою натурально-речову форму.

Номер слайду 4

НАДХОДЖЕННЯ ВИРОБНИЧИХ ЗАПАСІВ На підприємство запаси надходять в результаті їх придбання у постачальників. Запаси, що надходять від постачальників супроводжуються такими документами як: накладна на відпустку товарно матеріальних цінностей, податкова накладна та рахунок-фактура.

Номер слайду 5

ВИБУТТЯ ЗАПАСІВ У ВИРОБНИЦТВОМетод ідентифікування собівартості відповідної одиниці запасів. Метод середньозваженої собівартостіМетод нормативних витрат. Метод ціни продажу

Номер слайду 6

Інвентаризація виробничих запасів Інвентаризація – це перелік, перерахування, зважування, перемірювання виробничих запасів, що знаходяться в місцях зберігання і зіставлення наявності з даними бухгалтерського обліку.

Номер слайду 7

Документаційний рух виробничих запасів Документаційний рух – це суцільна та безперервна реєстрація у документах даних про всі господарські операції, що здійснюються, є важливим засобом контролю за об'єктами господарської діяльності.

Номер слайду 8

Бухгалтерський облік виробничих запасів Бухгалтерські рахунки – це спосіб узагальнення за економічно однорідними групами і поточного обліку активів, капіталу, зобов'язань, витрат та доходів підприємства.

Номер слайду 9

За кредитом – витрачання на виробництво, переробку, відпуск на сторону, уцінку. За дебетом рахунку 20 відображаються надходження запасів на підприємство. Бухгалтерський облік виробничих запасів

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Висновки. Запаси ‒ це активи, які: утримуються для подальшого продажу за умов звичайної господарської діяльності; перебувають у процесі виробництва з метою подальшого продажу продукту виробництва; використовуються для споживання у процесі виробництва продукції.

pptx
Додано
14 травня 2021
Переглядів
3219
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку