Презентація до уроку читання Василь Сухомлинський «Байдужість до батька-матері не прощається»

Про матеріал
Презентація до уроку читання у 6класі Василь Сухомлинський «Байдужість до батька-матері не прощається» для дітей з інтелектуальними порушеннями
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дихальна гімнастика * Вправа «Свічка» (повільний вдих носом, швидкий сильний видих ротом). * Вправа «Їжачок» ( як сопе: швидкий короткий вдих носом, швидкий короткий видих ротом). * Вправа «Вітер» («легенький вітерець» - легенько дмухають, «сильний» - сильніше дмухають, «ураган» - дихають ще сильніше).

Номер слайду 2

Л Ю В Б О Ю Д Л Я Ь Н І Т С В Д Ч Я Н С І Ь Т З О Л А Д Б Й У І Т С Ь Ж Д О Р Б О Гра “Закодовані слова”

Номер слайду 3

Прислів’я Все добре переймай, а зла уникай. Добра справа сама себе хвалить. За добро добром платять. Зле слово гірше дубини б’є. Краса до вечора, а доброта навік.

Номер слайду 4

Розділ “Будьмо справжніми людьми” Тема уроку:“Байдужість до батька-матері не прощається” Василь Сухомлинський

Номер слайду 5

Словникова робота: Хлібороб – це професія людей, які вирощують зерно . Диригент – людина,яка керує виконанням твору оркестром, хором, ансамблем.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Характеристика синів Син Чорнокосої матері Хлібороб Син Білокосої матері Диригент

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Тема уроку:“Байдужість до батька-матері не прощається” Василь Сухомлинський Головна думка оповідання: “Байдужість до батька-матері не прощається” – любити, поважати і ніколи не забувати про своїх батьків, адже байдужість до батька-матері не прощається

Номер слайду 10

Тема уроку:“Байдужість до батька-матері не прощається” Василь Сухомлинський – Чому обидві матері були щасливі? Ким хотіла бачити свого сина Білокоса мати? Ким хотіла бачити свого сина Чорнокоса мати? Коли зустрілися жінки? Ким став син Білокосої матері? Ким став син Чорнокосої матері? Чому зраділа Чорнокоса мати? Чому сумувала Білокоса мати? Чому Білокоса мати попросила Чорнокосу побути з нею кілька хвилин на одинці? Що розповіла Чорнокоса мати Білокосій? Чому байдужість до батька-матері не прощається?

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Дякую за гарну роботу на уроці

ppt
Додано
31 серпня 2019
Переглядів
1798
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку