Презентація до уроку: "Дивовижні метелики. Ознайомлення з технікою монотипії".

Про матеріал
Презентація наглядно вчить дітей прийомам та методам художнього створення образів комах, використовуючи техніку монотипії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«ДИВОВИЖНІ МЕТЕЛИКИ»Ознайомлення з технікою монотипіїУрок у 1 класі

Номер слайду 2

КОМАХИ

Номер слайду 3

ЗАГАДКИСвою ніжну павутину. Він сплітає безупинно,Вісім лапок у комашки. День і ніч працюють важко,Бо для мушок гамачок. Виплітає... (павучок). Він рожевий і маленький,Нам розпушує земельку,Хоч безрукий і безногий,В дощ вилазить на дорогу. Дуже схожий на сучок. Цей маленький …(черв’ячок). Хоч маленька це комашка,Не впізнати її важко!Це відомо і дитині —В неї вогник всередині. Ніби світлий маячок,Пролітає …(світлячок).

Номер слайду 4

Хто дзижчить уже від ранку,Лізе в мисочку сметанки,Спати діткам заважає,Попід стелею літає?Геть, нахабна набридухо!Це велика чорна …(муха). Ця червона намистинка. Має крильця у краплинках,Невеличка, гарна дуже,Упізнай її, мій друже —На твою долонечку. Прилетіло…(сонечко). Хто пронизливо пищить. Ні на мить не замовчить,Ніс тонкий, як голки, мають,Дуже боляче кусають?Обережно! НадворіВлітку люті…(комарі).

Номер слайду 5

Цей маленький робітник. Змалку працювати звик,Тягне мушок, соломинки. До великої хатинки,Бо працює тяжко-важко. У мурашнику….( мурашка). Посмугована комашка. Працювати звикла тяжко,Із квіток нектар збирає,Мед смачнючий виробляє. Робітниця ця мала. Називається … (бджола). Хоч бджолі вона сестриця,та медок збирати ліниться. (Оса)Холодно. Ще бджоли сплять,А вони уже летять. До найперших квіточок. Мед збирають для діточок. (Джмелі)

Номер слайду 6

Ой! Маленький вертоліт. Вирушив у свій політ!Він прозорі крила має,Понад річкою кружляє. Довге тіло, довгі лапки,В окулярах пані… (бабка). Крила маю, а не птах,Я літаю по квіткахІ співаю "Жу-жу-жу". Називають мене... (жук). Музикант живе на лузі,Упізнай його, мій друже,Спинка, ноги, голова —Все зелене, як трава. Ще й швидкий, як вітерець,Милий …(коник-стрибунець).

Номер слайду 7

Чудеса! Погляньте, дітки —З квітки полетіла квітка!В неї крильця кольорові,Пурхає в гаю і в полі. Як же зветься цей веселик? Здогадалися? …(Метелик).

Номер слайду 8

БАБОЧКА ЦВЕТАЯ И МОТЫЛЁК ЧЕРВЯЧОК

Номер слайду 9

МОНОТИПІЯ - на грецькій мові це слово означає «один відтиск», тобто нам потрібно намалювати і відтиснути малюнок.

Номер слайду 10

МАЛЮЄМО РАЗОМ

Номер слайду 11

НАШІ ДОСЯГНЕННЯ

Номер слайду 12

Номер слайду 13

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
1 квітня 2020
Переглядів
1581
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку