Презентація до уроку: "Дж. К. Ролінг. Цикл романів про Гаррі Поттера"

Про матеріал
Джоан Кетлінг Ролінг.Цикл романів про Гаррі Поттера. В чому секрет популярності романів про Гаррі Поттера? В особистості самої Ролінг? Дж. К. Ролінг- відома англійська письменниця. Бідна шотландська вчителька- сьогодні вона заможніше королеви. Свій перший роман авторка підписала Дж. К. Ролінг- вона боялася, що хлопчики не будуть читати книгу, написану жінкою. «Поттероманія». Що це? Загальне захоплення романами Дж.К.Ролінг. Її романи перекладені на 35 мов світу! Навіть на тайську і зулуську. Історію хлопчика, який вижив, знають в усьому світі. Художні фільми про Гаррі Поттера збирають мільйони глядачів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Джоан Кетлінг Ролінг. Цикл романів про Гаррі Поттера . “Гаррі Поттер і філософський камінь” “Гаррі Поттер і таємна кімната” “Гаррі Поттер і в’язень Азкабана”

Номер слайду 2

“Гаррі Поттер і келих вогню” “Гаррі Поттер і Орден Фенікса” “Гаррі Поттер і Напівкревний Принц” “Гаррі Поттер і дарунки смерті”

Номер слайду 3

Дж. К. Ролінг- відома англійська письменниця. Бідна шотландська вчителька- сьогодні вона заможніше королеви. Свій перший роман авторка підписала Дж. К. Ролінг- вона боялася, що хлопчики не будуть читати книгу, написану жінкою. В особистості самої Ролінг ? В чому секрет популярності романів про Гаррі Поттера ?

Номер слайду 4

Загальне захоплення романами Дж.К.Ролінг. Її романи перекладені на 35 мов світу! Навіть на тайську і зулуську. Історію хлопчика, який вижив, знають в усьому світі. Художні фільми про Гаррі Поттера збирають мільйони глядачів. «Поттероманія». Що це ?

Номер слайду 5

Факультети Гогвортсу : Грифіндор для відважних і благородних Пуфендуй для добрих і працелюбних Слизерин для хитрих і честолюбних Когтевран для розумних і цілеспрямованих Гогвортс – найкраща в світі школа для чарівників.

Номер слайду 6

Гогвортс-школа магії та чародійства. Квідич-гра для справжніх чарівників. Уроки, пригоди, друзі і вороги… Розум, книги…Є важливіші речі – дружба і відвага…

Номер слайду 7

Гаррі Поттер – звичайний учень у незвичайній школі. Які уроки відвідують учні в школі ? історія магії зілля замовляння гербологія захист від темних сил трансфігурація турбота про магічних істот

Номер слайду 8

Гегрід Дамблдор Фред і Джордж Візлі Невіл, Полумна Седрік Джинні Візлі Рон Візлі і Герміона Грейнджер - вірні друзі Гаррі Поттера. В школі у Гаррі з’являються друзі.

Номер слайду 9

Його незвичайність не лише в тому, що він чарівник. Просто він вміє любити і дружити. Бути добрим і справедливим. Він сміливий і благородний. Готовий на самопожертву заради друзів. Просто Гаррі Поттер залишається самим собою. Про нього напишуть книги, кожна дитина в світі буде знати його ім’я. Дж. К. Ролінг Гаррі Поттер – хлопчик незвичайний.

Номер слайду 10

Діти і дорослі читають книги про Гаррі Поттера.

Номер слайду 11

Гаррі – не ідеальний герой. Він проходить важкий шлях самоствердження. Гаррі робить вибір між правильним і простим. Він обирає правильний шлях. В боротьбі добра і зла Гаррі Поттер стає на сторону добра. Діти і дорослі вірять в казки. Мріють про диво. Так в чому секрет популярності романів Дж. К. Ролінг ?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Boss Ros
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Шавловська Ганна Павлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
25 березня 2020
Переглядів
4613
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку