Презентація до уроку економіки в 11 класі "Економічна ефективність"

Про матеріал
Економічна ефективність. Розподіл, обмін та споживання. формування вміння розкривати зміст та давати оцінку економічній ефективності, розглядати розподіл,обмін та споживання як взаємопов`язані процеси, розглянути основні форми власності. Розкрити роль основних суб'єктів економічного процессу; пояснити сутність економічних систем, їх фундаментальні засади; знати, як виглядає економічний кругообіг для різних економічних систем, з`ясувати принципи існування ринкової економіки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЕКОНОМІЧНА ЕФЕКТИВНІСТЬ. РОЗПОДІЛ, ОБМІН ТА СПОЖИВАННЯ.

Номер слайду 2

ЕКОНОМІЧНА ЕФЕКТИВНІСТЬ - це результат нашої діяльності або співвідношення досягнутих результатів і затрат

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Економічне життя будь-якого суспільства певним чином організоване. Спосіб цієї організації називається економічною системою. Розкрити спосіб організації - означає показати, як узгоджується діяльність багатьох суб'єктів економічних відносин, хто є власником виробничих ресурсів та яким чином вони потрапляють до виробників, перетворюючись згодом на речі та послуги для споживачів. За цими критеріями розрізняють економічні системи.

Номер слайду 5

Типи економічних систем Адміністративно-командна Ринкова (планова) ЗМІШАНА

Номер слайду 6

Адміністративно-командна (планова) Ринкова Усі економічні ресурси розподіляються державою; Державна власність на всі матеріальні ресурси; Планова система господарства, відсутність конкуренції; Обмеження особистої матеріальної зацікавленості; Необмежена влада уряду в управлінні економікою На розподіл економічних ресурсів впливає ринок Приватна власність на більшість матеріальних ресурсів; Свобода вибору, підприємництва, наявність конкуренції; Особиста зацікавленість – головний принцип виробничої діяльності; Уряд регулює економічні процеси

Номер слайду 7

Що таке економічний процес? Господарювання? Наведіть приклади учасників господарської діяльності?

Номер слайду 8

Економічний процес – це організована, цілеспрямована, продуктивна діяльність людей для задоволення економічних та близьких до них потреб.

Номер слайду 9

Приклади учасників господарської діяльності *Домашні господарства *Підприємства *Державні установи і організації

Номер слайду 10

Домашні господарства (окремі люди, сім'ї), які є власниками приватних коштів та належного їм майна. Його головна економічна функція – кінцеве споживання продуктів і послуг вироблених підприємствами, корпораціями, організаціями, фірмами, компаніями.

Номер слайду 11

Підприємства (організації, фірми, компанії, корпорації) - це організації різних форм власності і різних розмірів, які виробляють товари чи надають послуги з метою наступної їх реалізації на ринку для отримання прибутку.

Номер слайду 12

Державні установи й організації - це неприбуткові бюджетні організації, які здійснюють державне управління країною й на всіх рівнях - від місцевого до загально-національного (місцеві органи самовряду-вання, місцеві державні адміністрації, адміністрація Президента України, Кабінет Міністрів - Уряд України, Верховна Рада України).

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Економічний кругообіг: Функціонування будь якої економіки ґрунтується на взаємозв'язаному русі економічних ресурсів, споживчих благ (продуктів) і доходів. Такий рух називається економічним кругообігом. Він є складним. Його порушення у будь-якій ланці означає "хворобу" економіки.

Номер слайду 16

Обмін - це економічна діяльність і відповідні відносини між економічними субєктами, у результаті яких забезпечується просування продукту від виробника до споживача. Розподіл – це економічні відносини, у результаті яких формуються доходи Споживання - це економічні відносини, які опосередковують використання доходів та одержання корисності від придбаних речей і послуг

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Кругообіг ресурсів, продуктів, доходів у ринковій економіці

Номер слайду 19

Принципи (вимоги) існування ринкової економіки: 1. Економічна свобода 2. Конкуренція; 3. Саморегулювання

Номер слайду 20

Конкуре́нція економічний процес взаємодії і боротьби товаровиробників за найвигідніші умови виробництва і збуту товарів, за отримання найбільших прибутків.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Мостевой Віталій Леонідович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
До підручника
Економіка (рівень стандарту, академічний рівень) 11 клас (Радіонова І. Ф., Радченко В. В.)
Додано
6 квітня 2019
Переглядів
3859
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку