Презентація до уроку. Урок-подяка." Есхіл «Прометей закутий». Утілення міфу про Прометея у трагедії «Прометей закутий»."

Про матеріал

Презентація. Урок-подяка «Прометей закутий». Утілення міфу про Прометея у трагедії «Прометей закутий».

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Есхіл «Прометей закутий». Утілення міфу про Прометея у трагедії «Прометей закутий»Урок-подяка. Восьме листопада. Класна робота

Номер слайду 2

Мета уроку:закріпити знання щодо особливостей давньогрецького театру; працювати з текстом трагедії «Прометей закутий»; розвивати навички аналізу твору, зв’язного мовлення, логічного та критичного мислення; вміння характеризувати образи;виховувати гуманізм, благородство у стосунках, уміння допомагати іншим, бути вдячними та вірними своїм принципам.

Номер слайду 3

Епіграф уроку. Той, хто не може дякувати, не може і отримувати. Бути вдячним означає бути щасливим! Подяка — ознака благородства душі. Езоп

Номер слайду 4

Перевірка домашнього завдання. Кого і чому називають «батьком трагедії»?За що може подякувати людство Есхілу? На які три основні частини поділявся давньогрецький театр?

Номер слайду 5

123

Номер слайду 6

Аналіз твору. Що стало основою для написання трагедії «Прометей закутий»? Яка різниця в темі між міфом про Прометея і трагедією Есхіла «Прометей закутий»?Визначте рід та жанр твору. Доведіть, що твір Есхіла «Прометей закутий» - трагедія. Якими Прометей бачить людей у творі? (знайдіть в тексті)

Номер слайду 7

За що людство може подякувати Прометею?(Знайдіть в тексті)

Номер слайду 8

1. Адам Ніколас Себастьян, Прометей 2. Мюллер Йоганн Едуард, Прометей і океаніди4. Генріх Фрідрих Фюгер, Прометей несе людям вогонь3. Фронтейр Жан Чарльз Прометей, якого приковує Гефест

Номер слайду 9

«Дари Прометея людям»

Номер слайду 10

Визначте тему твору. Порівняння образів. Яким постає Зевс у творі?А яким Прометей?

Номер слайду 11

Порівняння образів. Благородний, шляхетний, сміливий, мужній, нескорений. Тиран, несправедливий, самовладний, жорстокий, байдужий, невдячний. Тиран – це правитель, що прийшов до влади насильницьким шляхом і керує одноособово.

Номер слайду 12

Прометейнезламність, витримканепокорапрогрестираноборство свободасамопожертвасвіточ знаньлюбов до людей Жертовність, альтруїзмвірність обраним ідеалам

Номер слайду 13

Проблемне питання. Кого сьогодні ми можемо назвати Прометеєм?За що ми їм можемо подякувати?

Номер слайду 14

Домашнє завдання. Дати письмову розгорнуту відповідь на запитання «Чи можна вважати Прометея героєм?»; Скласти подяку сучасним «Прометеям»

Номер слайду 15

Рефлексія. Під час уроку я зрозумів/зрозуміла……

pptx
Додано
8 листопада 2022
Переглядів
1704
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку