Презентація до уроку фінансової грамотності "Банк - фінансово-кредитна установа"

Про матеріал
Презентація до уроку з фінансової грамотності в 5 класі. Спрощений варіант в порівнянні з підручником Смовженко. Іноді складається враження, що автори підручників не знайомі з віковими особливостями учнів середньої школи(.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пригадаємо. Гроші – це особливий товар, що є загальною еквівалентною формою вартості інших товарів. До повноцінних грошей належать – товарні та металеві. До неповноцінних грошей належать – паперові та кредитні.

Номер слайду 2

Як краще зберігати або використовувати гроші?{08 FB837 D-C827-4 EFA-A057-4 D05807 E0 F7 C}Варіант. Переваги. Недоліки. Покласти в сейф. У будь-який момент є грошіМожуть вкрасти. Не приносять прибутку. Знецінюються в результаті інфляціїПозичити друговіЗалишаться цілими, тому не витратяться. Може не повернути. Немає прибутку. Позичити під відсотки. Повернуться гроші з відсотками. Приватні особи не мають права надавати гроші під відсотки. Можуть не повернути, потрібні гарантії, розписка. Покласти в банк на депозит. Повернення грошей на першу вимогу. Отримання доходу - відсотки. Чи надійний банк?

Номер слайду 3

Тема 7. Запозичення та заощадження родини. БАНК – ФІНАНСОВО-КРЕДИТНА УСТАНОВА

Номер слайду 4

Банк Це слово походить від слова «banka» - стіл, на якому в Середньовіччі генуезькі міняли розкладали свої монети в мішках і посудинах

Номер слайду 5

Що ж таке БАНК?Банк – це установа, що накопичує грошові кошти і заощадження та здійснює кредитно-розрахункові та інші операції.

Номер слайду 6

Як показує практика, сьогодні найпопуляр-нішими фінансовими установами є банки. Вони надають велике різноманіття фінансових послуг та є найбільш надійними фінансовими установами, оскільки жорстко контролюються державою.

Номер слайду 7

У банку населення може отримати такі послуги:1) Перерахувати кошти іншій людині (наприклад, поповнивши її картку) або заплатити за певні послуги чи товари.2) Зберігати кошти на поточному або строковому рахунку.3) Отримати різні види кредитів.4) Купити в банку або продати банку іноземну валюту.5) Передати свої цінності на збереження до камери схову банку.6) Придбати страховий поліс.7) Поповнити мобільний телефон тощо.

Номер слайду 8

Послуги банку для населення:1) Перерахування коштів 2) Оплата послуг чи товарів.3) Зберігання коштів.4) Отримання кредитів.5) Обмін іноземної валюти.6) Зберігання цінностей у камері схову банку.6) Придбання страхового полісу.7) Поповнення мобільного телефону.

Номер слайду 9

НБУНаціона́льний банк Украї́ни (НБУ) — центральний банк України,  повноваження і принципи організації якого визначаються Конституцією України, Законом України «Про Національний банк України» та іншими законами України. Він є емісійним центром, проводить єдину державну політику в галузі грошового обігу, кредиту, зміцнення грошової одиниці України —гривні. Також регулює та наглядає за діяльністю комерційних банків в Україні.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Підведемо підсумки. Розгадайте ребуси і запишіть шість функцій банку

Номер слайду 13

Цікаві факти: У 10-ку найбільших банків входять 2 голландських, 5 банків США, 2 з Німецьким капіталом, по 1 із Франції та Швейцарії.

Номер слайду 14

https://learningapps.org/4007172

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Gaj Ira
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. ГУМЕНЮК Даша
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Економіка, Розробки уроків
Додано
9 лютого 2020
Переглядів
10169
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку