Презентація до уроку фізики " Горючі та негорючі тверді речовини"

Про матеріал
Презентація до уроку фізики " Горючі та негорючі тверді речовини" Матеріал для роботи з дітьми з особливими освітніми потребами
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Продзвенів уже дзвінок, Всі прийшли ми на урок. Фізика тепер у нас, Тому прибігли всі у клас Отримати нові знання І перемога тих чекає, Хто увагу побільшу має.

Номер слайду 2

Діяльний Роздратований Поганий Пригнічений Радісний По закінченню уроку На початок уроку Картка настрою

Номер слайду 3

Девіз уроку: Фізика – найдивовижніша річ: Вона цікава, навіть якщо в ній нічого не розумієш.

Номер слайду 4

Місто Знавців Місто Дослідників Місто Веселунчиків Місто Практиків Місто Успіху

Номер слайду 5

Мета подорожі : Визначити умови горіння твердих речовин Ознайомитися з розподілом твердих тіл на горючі і негорючі Розвивати уміння використовувати отриману інформацію в практичній діяльності Виховувати обережне ставлення до горючих речовин як до небезпечних для життя людини Закріпити знання про фізичні властивості твердих тіл

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Завдання 1 Побудувати асоціативний кущ: Тверді тіла

Номер слайду 8

За допомогою підручнику закінчіть речення. Пластичним називається таке тіло, яке після припинення дії на нього певної сили … Пластичні речовини широко використовують … Тіло називається крихким, якщо воно …

Номер слайду 9

Охарактеризуйте силу пружності та види пружної деформації

Номер слайду 10

1

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Тема : Горючі і негорючі тверді речовини

Номер слайду 13

Правила безпеки під час проведення дослідів . 1. Будь максимально обережним під час виконання будь-яких експериментальних робіт. Пам'ятай, що неохайність, неуважність можуть спричинити нещасний випадок. 2. Виконуй тільки досліди під наглядом вчителя. 3. Будь особливо обережний під час роботи з нагрівними приладами. 4. Гарячі предмети став на керамічну плитку або спеціальну підставку. 5. Під час роботи із сухим спиртом покладіть його на підставку, а після закінчення роботи погасіть,  накривши ковпачком .

Номер слайду 14

Дослід 1. Запалити сухий спирт. Провести над ним рукою . Мета: Визначити, що ми бачимо та відчуваємо?

Номер слайду 15

Дослід 1. Запалити сухий спирт. Провести над ним рукою. Мета: Визначити що ми бачимо та відчуваємо? Висновки: Горіння супроводжується виділенням світла і теплоти.

Номер слайду 16

Висновки: Горіння супроводжуєтья виділенням світла і теплоти. Дослід 2. Взяти смушку з картону. Піднести до полум'я. Мета: Перевірити чи загориться дана тверда речовина і що для цього потрібно.

Номер слайду 17

Дослід 2. Взяти смушку з картону. Піднесіть до полум'я. Мета: Перевірити чи загориться дана тверда речовина і що для цього потрібно. Висновки : У природі існують тверді речовини, які при запалюванні горять. Щоб запалити тверду речовину в повітрі, її потрібно спочатку нагріти до певної температури, яку називають температурою займання.

Номер слайду 18

Дослід 3. Візьміть 2 сірника. До вогню піднесіть один сірник сіркою, інший деревиною. Мета: Визначити який сірник загориться швидше і чому.

Номер слайду 19

Дослід 3. Візьміть 2 сірника. До вогню піднесіть один сірник сіркою, інший деревиною. Мета: Визначити який сірник загориться швидше і чому. Висновки: Температура займання сірки менша ніж деревини. Отже , температура займання різних твердих речовин різна

Номер слайду 20

Дослід 4. Запалити наступні види твердих речовин : метал, скло, цегла, камінь. Мета: Визначити чи горять перераховані види твердих речовин.

Номер слайду 21

Дослід 4. Запалити наступні види твердих речовин : метал, скло, фарфор, цегла, камінь. Мета: Визначити чи горять перераховані види твердих речовин. Висновки: Існують речовини, які не горять у звичайних умовах

Номер слайду 22

Дослід 5. Запалений сухий спирт, накрити його скляним ковпакам. Мета : Визначити умови горіння твердих речовин

Номер слайду 23

Дослід 5. Запалити сухий спирт. Потім накрити скляним ковпакам. Мета : Визначити умови горіння твердих речовин Висновки:Щоб перервати процес горіння перекрити доступ повітря.

Номер слайду 24

Висновки: 1. В природі існують горючі і негорючі тверді речовини. 2. Щоб викликати горіння, потрібно нагріти речовину до певної температури і забезпечити доступ повітря. 3. Щоб перервати процес горіння потрібно охолодити речовину нижче від температури займання або перекрити доступ повітря.

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Використання горючих твердих речовин Використання негорючих твердих речовин

Номер слайду 28

Проблемна ситуація : Прийшовши зі школи і зайшовши в кімнату, семикласник Іванко побачив , що залишений з ранку ним телевізор чомусь почав диміти. Іванко розгубившись, занімів на місці. А з телевізора вже пробивалося полум’я. І тут хлопчик згадав урок фізики на якому розглядалася тема : горючі та негорючі тверді речовини. Іванко мерщій взяв відро з водою і вилив його на телевізор.

Номер слайду 29

Завдання З перерахованих твердих речовин виписати спочатку горючі тверді речовини, а потім негорючі. Сірка, деревина, скло, папір, цегла, вата, алюміній, глина, фарфор. Горючі тверді речовини: Негорючі тверді речовини:

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Читати, вивчити правила § 15 - Читати, відповідати на запитання § 15 - Оцінювання учнів

Номер слайду 32

Картка «Настрою» - Який настрій на кінець уроку?

Номер слайду 33

Піраміда “ Позитивних почуттів”

ppt
Додав(-ла)
Зелена Тетяна
Пов’язані теми
Фізика, Інші матеріали
Інкл
Додано
27 грудня 2021
Переглядів
1051
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку