Презентація "Що? Де? Коли? з фізики"

Про матеріал
Позакласний захід для учнів 7-11 класів з фізики Інтелектуальна гра "Що? Де? Коли?" Можна використовувати при проведені тижня фізики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що? Де?Коли?

Номер слайду 2

№1 Що це за фізик, прізвищем якого «опираються» електричні провідники?

Номер слайду 3

№2 Спочатку була чиста вода, потім — металевий диск, потім — скло, вкрите спеціальною сполукою. Що це за річ і про що в неї потрібно запита­ти?

Номер слайду 4

№3Іва́н Па́влович Пулю́й — український фізик та електротехнік, винахідник, організатор науки, публіцист, перекладач Біблії українською мовою, громадський діяч. Хто спільно з І. П. Пулюєм зробив перший переклад Біблії українською мовою?

Номер слайду 5

№4 Що йде, не рухаючись із місця?

Номер слайду 6

№5 Відшукай фізичну основу природного явища: “У воді не тоне, у вогні не горить. Що це?”

Номер слайду 7

№6 У Софійському парку м. Умані серед нижнього ставу стоїть кам'яна брила, на якій лежить змія. Із порожнини рота змії б'є потужний фонтан. Який фізичний закон тут діє?

Номер слайду 8

№7 Як пояснити те, що водій автомобіля, зупинивши двигун і по черзі доторкнувшись пальцем до кожної свічки, безпомилково визначає, яка з них несправна?

Номер слайду 9

№8 Перед Вами портрети двох великих фізиків. Одного можна назвати учнем іншого. Хто вони?

Номер слайду 10

№9 Що пов’язує сіль, залізо, лід і кварц?

Номер слайду 11

№10 Що це за явище? Хто його відкрив?

Номер слайду 12

№11 Де застосовують такий знак?Про яке явище він попереджає?

Номер слайду 13

№12 На вулиці Фрета у Варшаві народилась жінка, яка стала двічі лауреатом Нобелівської премії, а в її сім’ї зберігається 4 Нобелівські медалі. Про кого йде мова?

Номер слайду 14

№13 Китайці називали їх чу-ші, греки - адамас, геркулесів камінь, французи - айман, єгиптяни - кістка Ора, німці - магнесс, англійці - лоудстоун. Більшість цих назв означає «люблячий». Про що (або про кого) йдеться такою поетичною мовою древніх?

Номер слайду 15

№14 Цей вчений - один з відомих фізиків давнину. Йому приписують фразу: « Дайте мені точку опори, і я зрушу Землю». Про кого йде мова?

Номер слайду 16

№15 Який предмет кладуть учні на стілець вчителя, щоб перевірити силу тиску?

Номер слайду 17

№16 Кому присвячений пам'ятник, на п'єдесталі якого написано: «Він зупинив Сонце та зрушив Землю»?

Номер слайду 18

№17 Вони наступають у Росії, Фінляндії, Ісландії, Гренландії, Антарктиді, Швеції (більша частина), Норвегії (більшість), Канаді (велика частина), Естонії (північ), Великобританії (на Оркнейських і Шетландських островах в Шотландії, Південних Оркнейських островах біля Південного полюса), США (Аляска, виключаючи південні райони).  Тривають протягом двох-трьох тижнів. Що це за явище?

Номер слайду 19

№18 Він не отримав атестат про закінчення школи. Утім став першим вченим, хто отримав Нобелівську премію з фізики. Знімок кисті руки фрау Берти за кілька днів обійшов увесь світ. Хто він?

Номер слайду 20

№19 У нього немає шкали. Цей прилад складається з циліндричного корпусу й ебонітового ізолятора з металевим стрижнем. До металевого стрижня в його нижній частині прикріплено дві паперові смужки. Цей прилад служить для виявлення електричних зарядів. Як називається цей електричний прилад?

Номер слайду 21

№20 У 1997 році наш земляк у складі міжнародного екіпажу здійснив політ на американському космічному кораблі. Хто це був?

Номер слайду 22

№21 Вона найбільш універсальна і легко перетворюється на інші види. Її доволі просто передавати на значні відстані майже без втрат. Її зручно розподіляти між різноманітними споживачами. Що це таке?

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Позакласні заходи
Додано
31 грудня 2021
Переглядів
476
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку