Презентація до уроку "Галина Малик. «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії».

Про матеріал
Презентація до уроку з української літератури в 5 класі Галина Малик. «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Г.Малик “ Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії”. Написання продовження пригоди Алі та її нових друзів.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

навчальна: ДОПОМОГТИ УЧНЯМ ГЛИБШЕ УСВІДОМИТИ ІДЕЙНО-ХУДОЖНІЙ ЗМІСТ КАЗКИ, ВИЗНАЧАТИ МОРАЛЬНО-ЕТИЧНІ ПРОБЛЕМИ ТВОРУ, ОЦІНЮВАТИ ВЧИНКИ КАЗКОВИХ ГЕРОЇВ, РОЗРІЗНЯТИ ДОБРО І ЗЛО; СПОНУКАТИ ДО НАПИСАННЯ ПРОДОВЖЕННЯ КАЗКИ;ЗБИРАТИ ПОТРІБНУ ІНФОРМАЦІЮ І ПРЕЗЕНТУВАТИ У ПРОЕКТАХ; розвивальна: розвивати творчу уяву, артистичні здібності, культуру мовлення; виховна: виховувати почуття відповідальності за власні вчинки, уміння долати перешкоди на шляху до мети.

Номер слайду 7

учні знають зміст казки; визначають морально-етичні проблеми; вільно висловлюють свої думки про вчинки героїв; проявляють артистичні здібності; прагнуть творити добро і доводити справи до кінця; уміють презентувати результати дослідження.

Номер слайду 8

Нема там добра, де порядку нема. Народна творчість Я знаю: світ врятує доброта. А. Бортняк

Номер слайду 9

Номер слайду 10

“ Знаєш, що це за країна? Звичайно, не знаєш!- поспіхом відповів Недоладько. Тут живуть усі доведені до ладу справи!...” “А ти знаєш, чому я боюся свого Першого Недорадника? Бо він зазіхає на мою корону! – плаксиво сказав Недороль Десятий. – Мене рятує тільки те, що у нього немає рук”. “Цікаво, чи всі бажання тут виконуються?- голосно промовила Аля. Їй дуже захотілося сметани” “Інструкція №12. Як перенестисядо країни Недоладії. Рівно о 16 годині, коли хвилинна стрілка затулить годину, стати перед годинником…”

Номер слайду 11

Батьків та дітей, стосунки в сім’ї Лінощі та працелюбство Дбайливого ставлення до себе та інших Уміння вистояти перед негараздами Відповідальність за свої вчинки Добра і зла Проблеми твору Добра і зла

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Годинник і година -…………… Торохкотіти -…………………… Як дві краплі води -……………….. Відчиняти -………………………… Відкривати -…………………………. Розгортати -………………………..

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Одного літнього дня Аля вийшла погуляти на двір

Номер слайду 25

Аля: Давайте пограємо у квача! Діти: Ти така брудна! Ми не хочемо з тобою дружити!

Номер слайду 26

- Ви ще будете просити, щоб я з вами побавилась, - сказала ображена Аля і раптом побачила невеличкого світлячка.

Номер слайду 27

Раптом світлячок перетворився на створіння з крилами. Хто ти? Я Фея Запрошення. - Недовмивайся! Недочисти зуби! Не розчешись! І в Недоглядії мерщій опинись!

Номер слайду 28

У незвичайній країні Аля зустріла незвичайну істоту. - Я Недокішка, бо не вмію ловити мишей. Я познайомлю тебе з Феєю Допомоги.

Номер слайду 29

- А ось і я – Фея Краси і Здоров'я, а ще мене зовуть Феєю Допомоги. Допоможіть мені повернутися додому! Спочатку зустрінешся з гномиками.

Номер слайду 30

- Привіт! Ми Труляла і Траляла. Ти підеш з нами до Блакитної Феї. А хто така Блактитна Фея? - Це головна фея! Це принцеса!

Номер слайду 31

- Я бачу ти справді хочеш виправитися. Може, дати тобі другий шанс? Дамо їй цей шанс, батьку? – звернулася вона до Діда Мороза.

Номер слайду 32

Ну, що ж! Повіримо їй, - сказав Дід Мороз і вдарив палицею по землі… Всі зникли.

Номер слайду 33

А Аля знову опинилася вдома. Вона швиденько вмила личко, почистила зуби, розчесала волосся. І задумливо подивилася на небо…

Номер слайду 34

Алю, вечеря вже готова, - покликала мама. Іду, вже йду! Ходімо, сестричко. А з неба дивилась і усміхалась їй Блакитна Фея…

Номер слайду 35

18 грудня

Номер слайду 36

Номер слайду 37

груба; -ніколи не закінчує розпочату справу до кінця; -запальна по відношенню до рідних; -нечепура; -егоїстична; -байдужа до людей. -ввічлива; -товариська; -не залишає справи на потім; -врівноважена; -здатна на співчуття; -турботлива; -охайна; -добра; -вміє допомагати.

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Номер слайду 41

навчальна: продовжити роботу над казкою; визначати морально-етичні проблеми твору; оцінювати вчинки казкових героїв, розрізняти добро і зло; збирати потрібну інформацію і презентувати у проектах; розвивальна: розвивати творчу уяву, артистичні здібності, культуру мовлення; виховна: виховувати почуття відповідальності за власні вчинки, уміння долати перешкоди на шляху до мети.

Номер слайду 42

Номер слайду 43

– На сьогоднішньому уроці для мене найбільшим відкриттям було… . – Інформація, отримана на уроці, дозволяє зробити висновок… . – Сьогодні я дізнався…; навчився…; зрозумів…; змінив погляд на…; мені сподобалось... . – На уроці мені було… . – Удома я розповім батькам (сестрі, брату) про...

Номер слайду 44

Нема там добра, де порядку нема. Народна творчість Я знаю: світ врятує доброта. А. Бортняк

Номер слайду 45

Номер слайду 46

Номер слайду 47

Номер слайду 48

Номер слайду 49

Номер слайду 50

ppt
Додав(-ла)
Мисько Ольга
Додано
12 жовтня 2023
Переглядів
1032
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку