Презентація до уроку географії 9 клас . Тема "Трансорт"

Про матеріал
Презентація до уроку географії 9 клас. Тема уроку " Транспорт. Його види" Мета уроку :удосконалити знання учнів про транспорт.;ознайомити з розвитком транспортної системи України; удосконалити вміння працювати з тематичними картами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Транспорт і його роль в економіці. Види транспорту.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Мета уроку:охарактеризувати транспорт України; познайомити з поняттям «транспорт», «транспортна система»,»вантажообіг», «паса жирообіг», ознайомити з видами транспорту, охарактеризувати залізничний, автомобільний, водний, повітряний та трубопровідний вид транспорту; удосконалювати навички роботи з тематичними картами атласу,текстом підручника; виховувати уважність.

Номер слайду 4

Транспорт – одна з найважливіших галузей економіки країни. Транспортна система –це сукупність усіх видів транспорту, об’єднаних між собою транспортними вузлами. Транспортний вузол - місце де сходяться декілька видів транспорту, здійснюється обмін вантажів. Пасажирообіг – кількість пасажирів перевезених на певну відстань за певний час.(вимірюється пасажиро-кілометри)Вантажообіг – це кількість вантажу, перевезеного на певну відстань за певний час. (тонно-км). За пасажирообігом перше місце – автотранспорт, за вантажообігом – залізничний транспорт.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Транспортна система це …Транспортний вузол це …Кількість пасажирів перевезених на певну територію за певний час це …Вантажообіг це - …Пасажирообіг вимірюється в …Перечислити види транспорту …Який вид транспорту займає перше місце по перевезенню пасажирів …Який вид транспорту займає перше місце по перевезенню вантажу …Який транспорт відноситься до сухопутного …Який вид транспорту входить до водного …Що є основними показниками роботи транспорту…

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Теремко Оксана Ігорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
9 квітня 2020
Переглядів
5791
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку