Презентація до уроку географії на тему "Австралія", 7 клас

Про матеріал
Презентація до уроку географії в 7 класі. РОЗДІЛ ІІ. Материки тропічних широт. Тема 3. Австралія. Географічне положення. Дослідження та освоєння материка.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Австралія 7 клас. Презентація вчителя географії Енергодарської ЗОШ №4 Мірошник Л. П.

Номер слайду 2

План характеристики материка4 Загальні відомості про материк.1235 Географічне положення материка.Історія відкриття, дослідження та освоєння. Особливості тектонічної будови. Рельєф, корисні копалини, розміщення

Номер слайду 3

План характеристики материка. Клімат та чинники, що його утворили. Кліматичні пояси, області та типи клімату ма­терика. Внутрішні води.Ґрунтово-рослинний покрив та тваринний світ материка. Природні комплекси. Природні ресурси материка. Охорона природи на материку. Населення і його господарська діяльність. Політична карта материка. Найбільші держави та їхня характеристика.

Номер слайду 4

ФГП Австралії

Номер слайду 5

Назва материка походить від слова australis - “пывденний”Найменший материк на Землі S =7,6 млн. км2 Майже по центру перетинається пд. тропіком, більша частина материка зайнята тропічними широтами = пустелі. Омивається водами Тихого (сх.) та Індійського (зх.) океанів, з високими t +24*С – влітку, +20*С – взимку!

Номер слайду 6

Крайні точки материка. Визначаємо координати!Пн. – мис Йорк Пд. – мис Пд.- Східний. Зх. – мис Стіп-Пойнт Сх. – мис Байрон

Номер слайду 7

Визначаємо протяжність материка!

Номер слайду 8

Луїс де Торрес (1560-1614рр.) 

Номер слайду 9

Віллем Янсзон(1570 - р.) Голландський мореплавець, першим з європейців ступив на землю Австралії, але був упевнений, що перед ним – острів! (1606р.).

Номер слайду 10

Абель Тасман (1603-1659рр.) Голландський мореплавець, дослідник і купець.  Першим серед відомих європейських дослідників досяг берегів Австралії, Нової Зеландії, Тонга і Фіджі. О. Тасманія та о. Нова Зеландія, сприйняв як півострови материка, який назвав Новою Голландією. Голландці більше 200 років зберігали тайну відкритого ними материка!

Номер слайду 11

Абель Тасман 16 ст.

Номер слайду 12

Історія відкриття та дослідження. Джеймс Кук (1560-1614рр.)Керівник експедиції, організованої Великою Британією до берегів Нової Голландії, за перлинами. В ході експедиції 1770 р., відкрив сх. берег Австралії, довів, що Тасманія та Нова Зеландія – острови. На березі поставив прапор Великої Британії та проголосив Австралію частиною Британської імперії.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Аналізуємо рельєф материка

Номер слайду 15

Аналізуємо. Кліматичні пояси і типи клімату

Номер слайду 16

Характеристика. Внутрішні води материка

Номер слайду 17

Австралійський Союз – це 6 штатів

Номер слайду 18

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бекіш Наталія Володимирівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
29 липня 2019
Переглядів
9739
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку