презентація до уроку географії рідного краю "Чернівецька область на монетах"

Про матеріал
75 років Чернівецькій області 125 років Чернівецькому державному університету 1000 років Хотину 600 років м. Чернівці
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чернівецька область на монетах Вчитель інформатики Багринівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Михайло АКАТРІНІ

Номер слайду 2

Номер слайду 3

75 років Чернівецькій області  75 ро́ків Чернівецькій о́бласті — ювілейна монета номіналом 5 гривень, випущена Національним банком України, присвячена краю, розташованому на південному заході України в передгір'ї Карпат за течією річок Дністер і Прут. Монету введено в обіг 5 серпня 2015 року.

Номер слайду 4

Володимир Івасюк «Володи́мир Івасю́к» — ювілейна монета номіналом 2 гривні, випущена Національним банком України. Присвячена Володимиру Михайловичу Івасюку — композиторові, поету, естрадному співакові, одному з основоположників вітчизняної поп-музики. Володимир Івасюк упродовж 1980 — 90-х років став символом українського відродження, твори якого здобули широке визнання не лише в Україні, а й за її межами. Монету введено в обіг 29 вересня 2009 року. 

Номер слайду 5

Ольга Кобилянська О́льга Кобиля́нська — ювілейна монета номіналом 2 гривні, випущена Національним банком України. Присвячена 150-річчю від дня народження відомої української письменниці, однієї з найосвіченіших жінок XIX століття, яка боролась за права жінок та своїми творами, за словами Дмитра Павличка, створила цілу енциклопедію жіночої душі. Кобилянська Ольга Юліанівна — яскрава постать в українській прозі, письменниця-психолог, митець лірико-романтичного складу, художня спадщина якої збагатила духовну скарбницю Монету було введено в обіг 25 жовтня 2013 року

Номер слайду 6

Іван Миколайчук Іва́н Миколайчу́к — пам'ятна монета номіналом 2 гривні, випущена Національним банком України. Присвячена актору, режисеру, сценаристу Івану Васильовичу Миколайчуку, з ім'ям якого пов'язано мистецьке явище, що дістало назву «українське поетичне кіно». Монету введено в обіг 15 червня 2016 року.

Номер слайду 7

125 років Чернівецькому державному університету «125 ро́ків Черніве́цькому держа́вному університе́ту» — ювілейна монета номіналом дві гривні, випущена Національним банком України. Присвячена одному із провідних вузів України — Чернівецькому державному університету ім. Юрія Федьковича. Монету введено в обіг 15 вересня 2000 року. 

Номер слайду 8

1000 років Хотину «1000 ро́ків Хоти́ну» — ювілейна монета номіналом 5 гривень, випущена Національним банком України, присвячена буковинському місту, розташованому на високому березі Дністра, яке у X—XI ст. було в складі Київської Русі, а з другої половини ХІІ ст. увійшло до Галицько-Волинського князівства. Перші укріплення та кам'яна церква збудовані ще за Данила Галицького в 1250—1264 роках. Стіни фортеці були свідками багатьох важливих подій. Але особливо Хотин відомий переможною військовою компанією 1621 року: тут зустрілися козацьке, очолюване гетьманом Петром Сагайдачним, і польське війська в битві з турецько-татарським військом. Монету введено в обіг 28 травня 2002 року.

Номер слайду 9

600 років м. Чернівці 600 ро́ків м. Чернівці́ — ювілейна монета номіналом 5 гривень, випущена Національним банком України. Присвячена адміністративному, економічному і культурному центру, одному з мальовничих міст України — Чернівцям, розташованому на обох берегах річки Прут у передгір'ї Карпат. Перша письмова згадка про Чернівці — 1408 рік — у грамоті молдовського господаря Олександра Доброго, хоча за археологічними даними поселення над Прутом було засновано набагато раніше. Монету введено в обіг 20 травня 2008 року. 

ppt
Додано
18 листопада 2019
Переглядів
968
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку