Презентація до уроку географії у 7 класі "Об'єкти спадщини ЮНЕСКО Африки"

Про матеріал

Презентація до уроку географії у 7 класі "Об'єкти спадщини ЮНЕСКО Африки" містить ілюстративний та текстовий матеріал, який допоможе у проведенні цікавого та змістовного уроку.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Об'єкти світової спадщини ЮНЕСКО

Номер слайду 2

Серенгеті

Номер слайду 3

Серенгеті (англ. Serengeti) — географічний регіон і савана екосистема, розташовані від північного заходу Танзанії до південного заходу Кенії між широтами 1° і 3°C південної широти та між 34° і 36° східної довготи. Регіон займає площу близько 30 тис. кмІ. Назва «Серенгеті» (Serengeti) походить з мови масаїв (маа), зокрема від слова serengit, що означає «безкраї рівнини».

Номер слайду 4

Тут мешкає 70 видів великих ссавців і близько 500 видів птахів. Таке значне біорізноманіття є результатом наявності багатьох типів навколишнього середовища в регіоні (просторової гетерогенності), від прирічкових лісів до боліт, пагорбів, луків і саван. Тут звичайні такі тварини як антилопа гну, газель, зебра й африканський буйвіл.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Кра́тер Нгоронгоро

Номер слайду 11

найбільша у світі цільна незатоплена вулканічна кальдера, розташована в межах Природоохоронної території Нгоронгоро в Танзанії. Кратер сформувався в результаті вибуху гігантського вулкана 2-3 млн років тому, формуючи кальдеру глибиною 610 м і площею 260 кмІ. За оцінками висота вулкана становила від 4500 до 5800 м.

Номер слайду 12

Кратер вважається природною замкнутою системою, де зібрано численні види місцевої фауни. Проте, деякі види все ж таки активно мігрують, наприклад, до 20 % популяції антилоп гну (Connochaetes taurinus) і половина популяції зебр (Equus burchelli) залишають кратер протягом вологого сезону. 

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Національний парк Кіліманджаро

Номер слайду 18

іональний парк Кіліманджаро розташований на території однойменного регіону біля міста Моші, за 128 км від Аруші. Основна межа парку прокладена по висоті 2700 метрів над рівнем моря, крім того парк включає шість коридорів через лісовий масив нижче цього рівня.

Номер слайду 19

Підкорення гірської вершини є основною метою туристів, яких буває більш 10 000 щорічно. В парку прокладено шість маршрутів сходження, найпопулярнішим є Марангу-Трейл. Крім цього, в парку можна подивитися плато Шира, і половити форель в озері Чала, яке розташоване в кратері на південно-східному схилі.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Вредефорт (кратер)

Номер слайду 25

Кратер Вредефорт (англ. Vredefort Crater) — метеоритний кратер на Землі, розташований за 120 кілометрів від Йоганнесбурга, ПАР. Діаметр кратера становить 250–300 кілометрів, що робить його найбільшим на планеті (якщо не враховувати кратера Землі Вілкса діаметром 500 кілометрів в Антарктиді, метеоритне походження якого не підтверджено). Названий на честь розташованого поблизу міста Вредефорт. 2005 року був включений до переліку об'єктів Всесвітньої Спадщини.

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Вікторія (водоспад)

Номер слайду 29

Вікто́рія (англ. Victoria) — водоспад на річці Замбезі у Південній Африці. Розташований на кордоні Замбії і Зімбабве. Ширина водоспаду — приблизно 1800 метрів, висота — 128 метрів. Водоспад — надзвичайне видовище, являє собою вузьку ущелину, в яку падає вода. 

Номер слайду 30

Шотландський дослідник Девід Лівінгстон відвідав водоспад у 1855 році і назвав його на честь своєї дочки — Вікторії, хоча всі думали що він назвав його на часть королеви Вікторії. Раніше водоспад був відомий серед місцевого населення як «Гримлячий Дим».

Номер слайду 31

Водоспад Вікторія є однією з головних визначних пам'яток Південної Африки, відноситься до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Розташований на межі двох національних парків — «Гримлячий Дим» («Mosi-oa-tunya») у Замбії і «Водоспад Вікторія» в Зімбабве. Вікторія — єдиний у світі водоспад заввишки понад 100 метрів і завширшки понад 1 км.

Номер слайду 32

Ущелина

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Перегляд відео Домашнє завдання

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Новицька Лариса
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
До підручника
Географія 7 клас (Чернов Б.О., Стадник О.Г., Миколів І.М.)
Додано
15 серпня 2018
Переглядів
5915
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку