Презентація до уроку географії у 9 – му класі на тему "Лісове господарство світу та України"

Про матеріал
Презентація для проведення уроку географії у 9 – му класі на тему "Лісове господарство світу та України"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Лісове господарство світу та України Презентація до уроку географії у 9 – му класіГудима Лідія, вчитель географії ОЗ “Мостиський ЗЗСО І-ІІІ ст. №2”

Номер слайду 2

План1. Лісове господарство світу.2. Основні лісові пояси світу. 3. Показники лісових ресурсів: лісозабезпеченість, лісистість 4. Лісове господарство в Україні.

Номер слайду 3

Лісове господарство - галузь матеріального виробництва, що вивчає, веде облік і відтворення, охорону і захист лісів, а також регулювання їх використання з метою задоволення потреб в лісових ресурсах. До земель лісогосподарського призначення належать лісові землі, на яких розташовані лісові ділянки, та нелісові землі, зайняті сільськогосподарськими угіддями, водами й болотами, спорудами, комунікаціями, малопродуктивними землями тощо, які надані в установленому порядку та використовуються для потреб лісового господарства

Номер слайду 4

Лісові ресурси — це деревні, технічні, харчові, кормові, лікарські, а також корисні природні властивості лісу (захисні, водоохоронні, оздоровчі та ін.).

Номер слайду 5

Основні лісові пояси світу та лісозабезпеченість

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

 Лісове господарство в Україні       Україна має низький рівень лісистості території: природними лісами вкрито 14,3 % території України та 2,6 % – штучними лісонасадженнями. Через те рівень забезпеченості діловою деревиною в нашій державі недостатній. До 80 % її імпортується. Високим рівнем лісистості вирізняються лише Карпати (40,2 %) та Полісся (25,5 %).

Номер слайду 10

Структура розподілу площі лісів України за переважаючими деревними породами

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Нині в Україні половина лісів є штучно створеними і потребують посиленого догляду. За рахунок них площа лісів у минулому зростала. Останнім часом темпи відтворення лісів уповільнилися. Лісове господарство страждає через неконтрольовану вирубку лісу без подальшого лісовідновлення. Ліси знищуються варварським способом навіть на території деяких національних парків. Особливо це небезпечно у горах та на стрімких схилах рівнин через зсуви ґрунту та селі. За прогнозами екологів, якщо такими темпами площа лісів скорочуватиметься й надалі, в Україні їх не залишиться у найближчі 50 – 70 років.

pptx
Додано
5 січня 2023
Переглядів
290
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку