Презентація до уроку хімії 8 клас "Фізичні і хімічні властивості солей. Їх значення і використання"

Про матеріал

Ця презентація доповнює знання учнів про використання і значення солей в житті людини. Дає підставу задуматися над питанням про корисність і шкоду від вживання кухонної солі, може стати початком розмови про здорове харчування.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Значення кухонної солі та інших солей у житті людини

Номер слайду 2

У тілі людини до 3 кг мінеральних солей, з яких 5/6 входить до складу скелету.· Кухонної солі в організмі дорослої людини – 300 грамів.

Номер слайду 3

Підземні соляні галереї в Солотвино. Серед 23 захворювань, які тут лікують, є такі розповсюджені і важковиліковувальні, як астма, артрит, ревматизм, радикуліт, шкірні захворювання (екзема, псоріаз) і т.д.

Номер слайду 4

Соляні озера Солотвино. Розчин солотвинських солоних озер належить до високомінералізованих (30-32 г/л), слабколужних, хлоридно-натрієвих лікувальних вод. У цих водах присутні солі з рідкісними елементами: силіцієм , цезієм, бромом, фтором, рубідієм. Озера Солотвино аналогічні ізраїльському Мертвому Морю. Купатися в цих озерах просто сюрреально - вода тримає на поверхні і справді є цілющою. 

Номер слайду 5

«Нафтуся» - це найбільш відома лікувальна мінеральна вода Трускавця. натрій, марганець, мідь, сульфати, хлориди, вільна вуглекислота, сірководень, кремнієва кислота, свинець, літій, залізо, бром, йод. Мінералізація води становить 0,63 - 0,85 г/л. Трускавець отримав славу курорту світового масштабу. Цілющі води Трускавця

Номер слайду 6

Норма кухонної соліУ країнах з холодним кліматом необхідна денна норма солі є значно нижчою, ніж у країнах із жарким кліматом. Середня добова норма для дорослої людини 3-5 г в холодних країнах, 20 г в теплих.

Номер слайду 7

Додатки до кухонної солі Сіль, яку ми купуємо, складається на 97% з Na. Cl, а решта домішки. Найчастіше до солі додають карбонати, йодиди, фториди. Для профілактики зубних захворювань використовують сіль з фторидами. З 50-х років додавати фториди у сіль почали в Швейцарії, а з 80-х років і у Франції,Німеччині для боротьби з карієсом.

Номер слайду 8

Відкладаючись в суглобах, солі викликають хвороби

Номер слайду 9

Дбайте про здорове харчування. Систематичне вживання надлишку, в порівнянні з добовою нормою, солі призводить до підвищення кров’яного тиску, хвороб серця та нирок.

Номер слайду 10

Коли сіль може стати отрутою. Звичайна кухонна сіль може бути сильною отрутою. З одного боку без солі неможливо прожити, а з другого, доза, яка в 10 разів перевищує звичайну, є смертельною. Летальною дозою є 3000 міліграм на 1 кг маси тіла.

Номер слайду 11

Давайте підсумуємо

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гончарук Світлана Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 лютого 2018
Переглядів
4162
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку