Зовнішній вигляд страви – один з основних чинників при приготуванні і продажі його в закладах ресторанного господарства. Красиво нарізані і зі смаком оформлені холодні закуски і м'ясні делікатеси незмінно викликають приємне враження відвідувача ресторану або кафе. Слайсери – атрибут професійної кухні в холодному, рибному і м'ясному цехах. За допомогою них нарізуються м'ясо, ковбаси, шинку, сири, хліб та інші продукти. Такі машини, як слайсер покликані полегшити ручну працю і поліпшити зовнішній вигляд їжі.
Слайсер - перший помічник кухаря в холодному цеху Зовнішній вигляд страви – один з основних чинників при приготуванні і продажі його в закладах ресторанного господарства. Красиво нарізані і зі смаком оформлені холодні закуски і м'ясні делікатеси незмінно викликають приємне враження відвідувача ресторану або кафе. Слайсери – атрибут професійної кухні в холодному, рибному і м'ясному цехах. За допомогою них нарізуються м'ясо, ковбаси, шинку, сири, хліб та інші продукти. Такі машини, як слайсер покликані полегшити ручну працю і поліпшити зовнішній вигляд їжі.
Трохи історіїСаме слово слайсер пішло від англійського slice – шматочок, скибочка, а slicer – відповідно, машина для нарізки таких шматочків. Інколи цей прилад називають електроножем. Перший слайсер був розроблений в 1898 році. Його винахідником був голландський м'ясник, якого звали Вільгельм ван Беркель,. Ця, здавалося б, незначна подія провела справжню революцію в споживанні у світі сиров’яленої шинки-пармської. Шинку почали різати упоперек волокон, та її найтонші скибочки почали буквально танути у роті.
Слайсери для риби мають спеціальну плаваючу каретку, що дозволяє підводити шматок щодо ножа під невеликим кутом. Особливість слайсера – ножі, які автоматично працюють в двох площинах – горизонтальній і вертикальній. Крім того оператор може самостійно задати вимоги до нарізання: визначити вагу, ширину і висоту кожного шматка. СЛАЙСЕРИ ДЛЯ РИБИ