Презентація до уроку "Класифікація машин для нарізання хліба та гастрономічних товарів"

Про матеріал

Зовнішній вигляд страви – один з основних чинників при приготуванні і продажі його в закладах ресторанного господарства. Красиво нарізані і зі смаком оформлені холодні закуски і м'ясні делікатеси незмінно викликають приємне враження відвідувача ресторану або кафе. Слайсери – атрибут професійної кухні в холодному, рибному і м'ясному цехах. За допомогою них нарізуються м'ясо, ковбаси, шинку, сири, хліб та інші продукти. Такі машини, як слайсер покликані полегшити ручну працю і поліпшити зовнішній вигляд їжі.

Зміст архіву
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Класифікація та характеристика машин для нарізання хліба і гастрономічних продуктів викладач спецдисциплінІванченко Юлія Іванівна. Тема уроку :

Номер слайду 2

Слайсер - перший помічник кухаря в холодному цеху Зовнішній вигляд страви – один з основних чинників при приготуванні і продажі його в закладах ресторанного господарства. Красиво нарізані і зі смаком оформлені холодні закуски і м'ясні делікатеси незмінно викликають приємне враження відвідувача ресторану або кафе. Слайсери – атрибут професійної кухні в холодному, рибному і м'ясному цехах. За допомогою них нарізуються м'ясо, ковбаси, шинку, сири, хліб та інші продукти. Такі машини, як слайсер покликані полегшити ручну працю і поліпшити зовнішній вигляд їжі.

Номер слайду 3

Трохи історіїСаме слово слайсер пішло від англійського slice – шматочок, скибочка, а slicer – відповідно, машина для нарізки таких шматочків. Інколи цей прилад називають електроножем.    Перший слайсер був розроблений в 1898 році. Його винахідником був голландський м'ясник, якого звали Вільгельм ван Беркель,. Ця, здавалося б, незначна подія провела справжню революцію в споживанні у світі сиров’яленої шинки-пармської. Шинку почали різати упоперек волокон, та її найтонші скибочки почали буквально танути у роті.

Номер слайду 4

КЛАСИФІКАЦІЯ слайсерІВ За типом автоматизації і механізації слайсери бувають: ручні, напівавтоматичні і автоматичні.

Номер слайду 5

Ручні слайсери – це, швидше, застарілі або раритетні моделі. Весь процес притиснення продукту, рухи каретки і дискового ножа здійснюється вручну.

Номер слайду 6

Напівавтоматичні слайсери – найпопулярніший вид машин. У цих моделях привід крутить дисковий ніж, продукт, притискається спеціальним пристроєм, а каретка вручну прямує у напрямку до ножа і назад.

Номер слайду 7

Автоматичні слайсери – ті, в яких продукт на каретці утримують спеціальні притискні пристрої, каретка, як і дисковий ніж, рухається автоматично. Призначені для нарізки, формування і укладання порцій ковбас, сирів, охолодженого м'яса, м'ясних делікатесів.

Номер слайду 8

Залежно від положення каретки відносно ріжучої частини слайсери діляться на:вертикальні - гравітаційні.

Номер слайду 9

У вертикальних слайсерах каретка знаходиться під кутом 90 градусів до ріжучої поверхні.

Номер слайду 10

Гравітаційні слайсери - моделі з нахиленою кареткою. В процесі роботи каретка ковзає у напряму диска, продукт під дією сил гравітації давить на ніж, що сприяє точнішому і більш швидкому нарізанню.

Номер слайду 11

Стандартний ніж. Тефлоновий ніж. Зубчастий ніж. Зубчастий ніж 3 G ніж. Для сиру и м'яса. Для сиру. Для риби. Для хліба. Для овочів та м'яса

Номер слайду 12

За спеціалізацією слайсери бувають:- універсальними-спеціалізованими

Номер слайду 13

Слайсери відрізняються за продуктивністю шмат./хв. Від 45 до 130 шт Діаметром ножа Від 19 до 30 см.

Номер слайду 14

СИрнІ слайсер. И Сирні слайсери відрізняються від звичайних наявністю тефлонового покриття на ножах, яке необхідне для того, щоб сир м'яких сортів не прилипав до металу і скибочки мали рівні краї.

Номер слайду 15

Слайсери такого типу мають ніж з дрібними зубцями, що дозволяює не різати, а й рвати волокна. Використовуються для нарізання різної м'ясної продукції на стейки, шніцелі, тонкі скибочки або шматки інших розмірів. СЛАЙСЕРИ ДЛЯ НАРІЗКИ ОХЛОДЖЕНОГО м'яса

Номер слайду 16

Хлібні слайсери оснащені особливим лезом з маленькими зубцями на краях — це необхідно для того, щоб хліб не кришився. СЛАЙСЕР ДЛЯ НАРІЗКИ ХЛІБА

Номер слайду 17

Слайсери для риби мають спеціальну плаваючу каретку, що дозволяє підводити шматок щодо ножа під невеликим кутом. Особливість слайсера – ножі, які автоматично працюють в двох площинах – горизонтальній і вертикальній. Крім того оператор може самостійно задати вимоги до нарізання: визначити вагу, ширину і висоту кожного шматка. СЛАЙСЕРИ ДЛЯ РИБИ

Номер слайду 18

310021 Шматків в годинуножаоператорвисока продуктивністьз постійно змінним кутом нарізанняна весь цикл нарізання Результат: охайне і рівномірне нарізання по всій довжині; шматочки філе візуально більші за об'ємом.

Номер слайду 19

Тверді сичужні сири- 1,5.....2мм. Плавлені сири- 5…8мм. Для якісного нарізання продуктів необхідно дотримуватись наступних параметрів товщини нарізання

Номер слайду 20

Напівкопчені ковбаси- 2….3мм. Копчені ковбаси- 1…..2мм. Рулети- 3….5мм. Відварене м’ясо, буженина2….4мм. Хліб- 5…..16мм

Номер слайду 21

ГАЛЕРЕЯ ФАНТАЗІЙ

Номер слайду 22

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Лях Ольга Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Ахтирська Ганна Михайлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Чепканич Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Христенко Юлія Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Горобець Вікторія Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
zip
Пов’язані теми
Технології, Розробки уроків
Додано
2 лютого 2018
Переглядів
9415
Оцінка розробки
5.0 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку