Презентація до уроку "Княжа Русь-Україна: Данило Галицький"

Про матеріал

Тема. Робота із візуальними та писемними джерелами. Княжа Русь-Україна: Данило Галицький

Мета:

ознайомити учнів з створенням Галицько-Волинської держави, діяльністю Данила Галицького; пояснити зміст понять “король”, “хан”, “васал”;

розвивати вміння аналізувати діяльність історичної особи, працювати з документами, ілюстраціями, фотографіями; виховувати інтерес до минулого

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок 19 Тема. Робота із візуальними та писемними джерелами. Княжа Русь-Україна: Данило Галицький Мета: ознайомити учнів з створенням Галицько-Волинської держави, діяльністю Данила Галицького; пояснити зміст понять “король”, “хан”, “васал”; розвивати вміння аналізувати діяльність історичної особи, працювати з документами, ілюстраціями, фотографіями; виховувати інтерес до минулого.

Номер слайду 2

Актуалізація опорних знань Метод «Асоціативний кущ»

Номер слайду 3

Робота із документом “Заложив… город – великий Київ, а в города цього ворота є Золоті. Заложив він також церкву святої Софії, премудрості Божої, митрополію …” Запитання: 1. Про кого із князів йде мова? 2.Що ви знаєте про цього князя?

Номер слайду 4

Дати відповідь на запитання Чому українці зобразили Володимира Великого на власних грошах?

Номер слайду 5

Мотивація навчальної діяльності Дидактична гра «6 запитань» Правила гри: впродовж уроку скласти 6 запитань та задати їх однокласникам в кінці уроку.

Номер слайду 6

ПЛАН УРОКУ Створення Галицько-Волинської держави Діяльність та біографія Данила Галицького Словникова робота Хан – титул голови держави в татар та монголів. Король – голова держави в Західній Європі. Васал – боржник, що повинен допомагати своєму позикодавцеві.

Номер слайду 7

Галицько-Волинська держава Використовуючи карту атласу, покажіть: територію Волинської землі та столицю; територію Галицької землі; кордони Галицько-Волинської держави.

Номер слайду 8

РОМАН МСТИСЛАВИЧ “Він бо кинувся на поганих, як той лев... і губив їх як той крокодил, а хоробрий був, як той тур, бо він ревно наслідував предка свого Мономаха, що погубив багато половців”. Галицько-Волинський літопис

Номер слайду 9

Робота з таблицею Волинська земля + Галицька земля = 1199 р. Галицько-Волинська земля м. Володимир м. Галич Князь Роман Мстиславович

Номер слайду 10

ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ КОРОЛЬ “Сей же король Данило був князем добрим, хоробрим і мудрим, який спорудив городи многі, і церкви поставив, і оздобив їх різноманіт-ними прикрасами…” “Галицько-Волинський літопис”

Номер слайду 11

Робота з документом « У 1253 р. Папа Римський Іннокентій ІV через свого посла передав Данилові корону. Український князь прийняв подарунок папи і вирішив коронуватися. Ця подія сталася у місті Дорогочині . Коронація Данила Галицького засвідчила те, що папа й правителі країн Європи визнали Галицько-Волинське князівство як державу і надали її государеві символи влади — вінець і скіпетр. З того часу Данила Галицького почали величати українським королем». 1. У якому місті і коли відбулась коронація? 2. Скільки років було на той час Данилі Галицькому? 3. Яке значення мала ця коронація для Галицько-Волинського князівства? 4. Данило Галицький помер у 63 роки. Коли це сталося, якщо народився він у 1201 р.?

Номер слайду 12

«Австралійський дощ» Піднімається вітер (потираємо руки). Падають перші краплини дощу(клацаємо пальцями). Почалася справжня злива (плескаємо долонями по стегнах). Злива перетворюється на бурю(тупцюємо). Ось буря стихає (плескаємо долонями по грудях). Стихає злива(плескаємо долонями по стегнах). Закінчується дощ, падають останні краплі(клацаємо пальцями). Шумить тільки вітер(потираємо долонями). Австралійський дощ скінчився. Сонце!(усі разом піднімають руки вгору). Хвилинка відпочинку

Номер слайду 13

КОРОЛЬ ДАНИЛО У МИСТЕЦТВІ

Номер слайду 14

Реконструкція корони Данила Галицького Орден Данила Галицького

Номер слайду 15

НАЩАДКИ КОРОЛЯ ДАНИЛА ЛЕВ 1 ЮРІЙ 1

Номер слайду 16

ЛЬВІВ ВЧОРА І СЬОГОДНІ Львів у XVП ст.

Номер слайду 17

В 2016 році Львів святкував своє 760-річчя

Номер слайду 18

Святковий Львів

Номер слайду 19

Систематизація і узагальнення: Виправте помилки в розповіді учня План розповіді Новий володар князівства. Об’єднання Данилом Романовичем галицьких і волинських земель в одну державу. Відвідини князем Золотої Орди й зустріч із половецьким князем Батиєм. Князь Данило зміцнює свою державу і будує нові міста: Холм, Галич, Львів. Галицько-Волинське князівство стає королівством. Підсумок уроку Дидактична гра “6 запитань”

Номер слайду 20

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ Читати конспект Підготувати повідомлення про Б.Хмельницького

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
3.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
3.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ізмайлова Валентина
    Загальна:
    3.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    4.0
ppt
Додано
4 березня 2018
Переглядів
3963
Оцінка розробки
3.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку