Презентація до уроку "Література емігрантів ХХ - початку ХХІ століття"

Про матеріал

Для українських письменників 30—80-х років XX століття еміграція була трагедією їх життя. Бо це не просто життя за кордоном, це означало заборону повернутись до рідного краю. А хіба може бути щасливим письменник, позбавлений можливості спілкуватися з народом? Звичайно, ні. Однак, як не важко було письменникам-емігрантам, які знали, що їх твори не дійдуть до українського читача, вони писали, щоб народи світу знали, що є така країна — Україна, що є такий народ — український з його болем і стражданням, з його проблемами, які необхідно розв'язати.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Література емігрантів ХХ – поч. ХХІ ст. Підготувала: вчитель української літератури. Сокур Н.І. КОНЗ “Лихівська ЗШ І-ІІІ ступенів”

Номер слайду 2

“Празька школа”

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

МУР: Мистецький український рух

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Нью-Йоркська група — неформальне об'єднання українських еміграційних поетів, яке виникло в 1950-х роках у Нью-Йорку. Твори членів угрупування написані в стилі модерн і мали інтелектуальний та певною мірою елітарний характер. Члени групи зосереджувались на естетичній вартості своїх творів і свідомо уникали суспільних та політичних тем у своїй творчості, реагуючи цим на попередню завелику політизованість української літератури за кордоном та в СРСР.

Номер слайду 10

До Нью-Йоркської групи відносять таких авторів: Богдан Бойчук, Юрій Тарнавський, Богдан Рубчак, Женя Васильківська, Емма Андієвська, Патриція Килина, Віра Вовк, Роман Бабовал, Юрій Коломиєць, Олег Коверко, Марко Царинник, Юрій Соловій, Вольфрам Бургардт, Марія Ревакович.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Дякую за увагу

pptx
До підручника
Українська література 11 клас (Міщенко О.І.)
Додано
10 липня 2018
Переглядів
2208
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку