Презентація до уроку літератури рідного краю на тему: "Ліричне слово Галини Волошкової"

Про матеріал
Презентація до уроку літератури рідного краю на тему: "Ліричне слово Галини Волошкової", розрахована на учнів 8 класу. Презентація містить основні відомості життф та творчості поетеси Хмельниччини - Галини Волошкової. Матеріал стане у нагоді вчителям української літератури під час проведення уроків літератури рідного краю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Галина Волошкова(Олійник)Народилась 29 листопада 1984 року

Номер слайду 2

Молода поетеса, учасниця літературно-мистецької студії «Доля», самобутня авторка патріотичної поезії, любовної та пейзажної лірики. Працює вихователькою ДНЗ №1 «Перлинка» м. Шепетівки. Заміжня з 2008 року, виховує разом з чоловіком Олександром донечку Надійку.

Номер слайду 3

Багато римованих стрічок Галина присвятила своїй покійній бабусі Галині Купріянівні, мамі Наталії Володимирівні, красуні-донечці Надійці та коханому чоловіку Олександру. Адже сім’я — це те, що надихає молоду жінку писати.

Номер слайду 4

Перша збірка поетеси«Струни серця мого» (2019) — 250 сторінок щемної лірики. Збірку видано за сприяння Шепетівського міської ради та міського голови М. Полодюка.

Номер слайду 5

Уподобання Галини ВолошковоїПоезія. Квіти, а особливо – волошки. Книга. Влучне слово. Родина, друзі.

Номер слайду 6

Афоризми Галини ВолошковоїХіба можливо не писати вірші, коли вони є твоїм життям?!..))Потрапляючи у світ краси душа блаженствує... ))Не намагайтеся усім подобатися - будьте самими собою. Майте світлі думки, добре серце і щиру посмішку.))Зовсім не важливо - хто ти є для інших. Важливо, хто ти - для нього.))

Номер слайду 7

Небо.. воно дивиться на нас очима тих, хто залишив цей світ назавжди. Коли йде дощ - вони сумують за нами.. коли світить сонце - вони радіють та моляться Богу за нас.))Саме доброта робить людину красивою, а не зовнішність.))Ніхто не змушує вас пити гірку каву, якщо вам до вподоби апельсиновий сік. Так само у житті: в усьому слід шукати користь для душі...))

pptx
Додано
20 жовтня 2020
Переглядів
704
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку