Презентація до уроку літературного читання 3 клас " Зайчикове Різдво. І.Андрусяк ).

Про матеріал
Презентація до уроку літературного читання 3 клас " Зайчикове Різдво. І.Андрусяк ). за підручником Н.Богданець-Білоскаленко, Ю.Шумейко. Презентація містить чистомовку, скоромовку, загадки. Словникова робота допоможе дітям поповнити словниковий запас і впевненіше читати, а творчі завдання роблять урок цікавішим та розвивають мислення і творчі здібності дитини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Літературне читання3 клас. Автор Шаталова О. О.,вчитель початкових класів. Білоцерківськоїпочаткової школи №23 Зайчикове Різдво.І. Андрусяк

Номер слайду 2

Чистомовка чистомовить. Ить-,ить-,ить- заєць в полі он тремтить. Ем-,ем-,ем- він сховався за кущем. Уха-,уха-,уха- довгі в нього вуха.Їх-,їх-,їх- не сховати зайцю їх.

Номер слайду 3

Скоромовка скоро мовить. По дорозі зайчик скаче,Сніг глибокий,зайчик плаче,Змерз він дуже, і тремтить,І не знає, що робить. К. Перелісна

Номер слайду 4

Письменник, автор поетич-них і прозових творів для дітей, перекладач, головний редактор видавництва «Фонтан казок». Народився 28 грудня 1968 року в селі Вербовець Косівського райо-ну Івано-Франківської облас-ті. Закінчив філологічний факультет Івано-Франківсь-кого державного педагогіч-ного інституту ім. В. С. Сте-фаника. Іван Михайлови Андрусяк

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Загадка в гості завітала. Зимою в білому, як сніг,А влітку в сірому гуляє. Вловить його ніхто не зміг,Тому що ноги довгі має. Великі вуха, косий зір,Як називається цей звір?

Номер слайду 7

Прочитай та пояснивживання великої літери. Різдво Заїнько Миколай. Святвечір. Найсвітліше Немовля

Номер слайду 8

На одному подихущокатийкисличкиприкрасивершечокмандарин

Номер слайду 9

«Пірамідка»духмянийхитрющийнекрасивийкапустянийбілесенький

Номер слайду 10

«Снігова гірка»бринитьполуменієзнайшлосяскрадаєтьсяповеселиться

Номер слайду 11

Кутя́ — відварені у воді зерна пшениці чи ячменю з медом. Традиційна ритуальна страва слов'янського новорічно-різдвяного циклу.

Номер слайду 12

Узва́р (взвар, вар, кисели́ця, ю́шка) — солодкий відвар, компот із сушених фруктів і ягід. Стра-ва української національної кухні, що готува-лась напередодні церковних свят — Різдва і Хрещення — як обрядова страва.

Номер слайду 13

довкружкрадькоманаскучиланабридланавколотаємно. Синонімічна пара

Номер слайду 14

Хто яку страву приготував на Різдво?

Номер слайду 15

Читайликова математика(іменник + прикметник)хмари. Зайчиксонечкомандаринпирігкулькибілімаленькийрум’янещокастийпапустянийчервоні

Номер слайду 16

Читайликова математика(іменник + дієслово)мандаринсміхснігурітишазимавкрилиснитьсяполуменієскрадаєтьсябринить

Номер слайду 17

Бажающасливого. Різдва!

Номер слайду 18

https://foni.club/foni/fon-detskij/37012-fon-zimnego-lesa-detskij-34-foto.htmlhttps://papik.pro/klipart/20684-zajchik-klipart-67-foto.htmlhttps://mamabook.com.uahttp://www.barabooka.com.ua/ivan-andrusyak/https://kazochka70.jimdofree.comhttp://sum.in.ua/s/kutjahttps://cookorama.net/ru/kompoty/uzvar-na-svyatvecher.htmlhttps://apostrophe.ua/ua/article/lime/lifest. Використані матеріали: Українська мова та читання: підруч. для 3 кл. закл. загальн. середн. освіти ( у 2-х частинах) : Частина 2: Читання/ Наталія Богданець-Білоскаленко, Юлія Шумейко. – Київ : Грамота, 2020. Ресурси Інтернету:

pptx
Додав(-ла)
Шаталова Ольга
Додано
16 серпня 2023
Переглядів
748
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку