Презентація до уроку літературного читання."Бабине літо (легенда)".

Про матеріал
Презентація до уроку літературного читання 3 клас "Бабине літо (легенда)" за підручником Н.Богданець-Білоскаленко, Ю.Шумейко. Презентація містить чистомовку, скоромовку, загадки. Словникова робота допоможе дітям поповнити словниковий запас і впевненіше читати, а творчі завдання роблять урок цікавішим та розвивають мислення і творчі здібності дитини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Бабине літо( легенда ) Літературне читання3 клас. Автор Шаталова О. О.,вчитель початкових класів. Білоцерківськоїпочаткової школи №23

Номер слайду 2

Інь-інь-інь – королева Осінь. Ить-ить-ить – всіх до столу просить. Ує-ує-ує – всіх без винятку частуєУє-ує-ує – й для Зими запас готує. Наталія Замрія. Чистомовка чистомовить

Номер слайду 3

В горішнику горішина. Горішками обвішана. Оришка і Тимішко. Обтрушують горішки. Гра «Слухняний язичок»

Номер слайду 4

Повідайте, діти, хто те добре знає,Яке коротке літовосени буває? (Бабине літо)Гра «Уважно прочитай, свої знання пригадай і загадку відгадай»

Номер слайду 5

Бабине літо

Номер слайду 6

«Бабине літо» В останні ясні й теплі дні осені, які бувають в Україні наприкінці вересня – на початку жовтня, на полях та в лісах літає багато павутиння. Його плетуть дрібні павучки, які вилазять зі своїх гнізд, відчуваючи повернення нетривкого тепла. За народними віруваннями, ці павучки пов’язані з початком жіночих робіт. Деякі давньоукраїнсь-кі племена також вірили, що цієї чудової осінньої пори баба-яга літає в ступі і розкидає павутиння. Невідомо, чи від казкової баби, чи від жіночих (бабських) робіт походить перша частина фразеологізму «бабине», а друга означає летюче павутиння – «літо».

Номер слайду 7

Легенда – це розповідь про якісь події чи життя людей, оповита казковіс-тю та фантастикою.

Номер слайду 8

Словник «Гірка»обачнавосенипосохлавідтепернебезпечна

Номер слайду 9

«Пірамідка»стручкиклопотипроханняпавутиннябабине літо

Номер слайду 10

дісталася показують тріскаються поквапилися«Сходинки»

Номер слайду 11

устигнуполегшивідправипродовжити

Номер слайду 12

сімома горамип’ятьма лісамитрьома річкамиза

Номер слайду 13

Де жінки збирають восени … ?

Номер слайду 14

Де жінки збирають восени … ?

Номер слайду 15

Де жінки збирають восени … ?

Номер слайду 16

Де жінки збирають восени … ?

Номер слайду 17

План ( орієнтовний )1. Чому восени у жінок багатороботи?2. Що вирішили жінки зробити?3. Як дівчина добиралась до Осені?4. Яким подарунком Осінь нагородила жінок?Перекажи легендуза планом.

Номер слайду 18

Вересень пахне яблуками, Якщо у вересні прогримів грім. Якщо бабине літо коротке,Багато павутиння -то це до сніжної зими.на довгу суху осінь.а жовтень капустою.то в жовтні настане бабине літо. Гра «Хвостики» (осінні прикмети).

Номер слайду 19

Дякую застарання!

Номер слайду 20

https://abrakadabra.fun/20332-fon-dlja-prezentacii-osen-dlja-detej.htmlhttps://learning.ua/blog/202009/virshi-zahadky-i-skoromovky-pro-osin-i-ii-sezonni-iavyshcha/https://phonoteka.org/207-fon-dlja-prezentacii-osen.htmlhttps://osvitanova.com.ua/posts/4236-37-virshiv-pro-osin-iaki-lehko-vyvchyty-ditiamhttp://dity.ogo.ua/hotnews/zagadky-pro-osin-dlya-ditej/https://www.pinterest.dk/pin/289989663505477748/?amp_clienthttps://pictures.pibig.info/19606-ogorod-risunok-dlja-detej.html. Використані матеріали: Українська мова та читання: підруч. для 3 кл. закл. загальн. середн. освіти ( у 2-х частинах) : Частина 2: Читання/ Наталія Богданець-Білоскаленко, Юлія Шумейко. – Київ : Грамота, 2020.

pptx
Додав(-ла)
Шаталова Ольга
Додано
16 серпня 2023
Переглядів
1406
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку