Презентація до уроку літературного читання в 3 класі

Про матеріал
Презентація до уроку літературнрго читання в 3 класі до казки за М.Магерою "Чубчик"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чубчик За Миколою Магерою. Урок з літературного читання в 3 класі Підготувала вчитель початкових класів. Лисичанського ліцею № 13 Сєвєродонецького району. Луганської області

Номер слайду 2

Микола Магера1 вересня 1922 р. — 12 червня 2008 Учасник другої світової війни. Закінчив 1951р. Київський університет. Учителював, працював у системі народної освіти. Писав здебільшого для дітей — вірші, казки, оповідання, повісті. Всі його твори – це жива, переважно автобіографічна , історія того покоління, в якому народився, жив і виховувався письменник. 

Номер слайду 3

Загадка У садочку понад тином. Я зробив йому хатину,Він навколо обдивився,Засміявсь і оселився. Шпак

Номер слайду 4

Читацька розминка. Сів шпак на шпаківню,Заспівав шпак пісню півню: Ти не вмієш так, як я,Так ,як ти, не вмію я.

Номер слайду 5

Цікаві відомості про шпаків. В Європі з весни до осені шпаки встигають вивести потомство три рази. У кладці зазвичай від 4-х до 6-ти яєць, які мають блакитне забарвлення. Пташенята з'являються на світ через 11 – 13 днів. Часто буває так, що під час висиджування яєць самець на деякий час підміняє самку. Через три тижні пташенята залишають гніздо. Шпаки добре піддаються дресируванню. За людиною птах здатний повторювати не тільки окремі слова, а й цілі фрази. В цьому відношенні шпаки здатні змагатися навіть з папугами. Шпаки наслідують голосам різних птахів: дроздів, зябликів. Трапляється, що шпаки пародіюють собак або жаб.

Номер слайду 6

Повідомлення теми і мети уроку * Одже сьогодні ми прочитаємо текст, в якому головним героєм буде молодий шпачок, ви дізнаєтесь, чого він навчився * Продовжимо вдосконалювати своє свідоме, виразне читання * Будемо театралізувати, розвивати свої акторські здібності. Тож починаємо…

Номер слайду 7

Робота над текстом. Прочитайте самостійно текст на с. 146-147 до першої зупинки. Обговоріть! Як будуть далі розгортатися події у творі? Чи навчиться Чубчик співати по-солов’їному?3. Читання тексту до кінця.

Номер слайду 8

Фізкультхвилинка

Номер слайду 9

Робота над текстом. Дайте відповіді на запитання. До якого жанру відноситься цей текст? Доведіть. Хто головний герой твору? Знайди в тексті пояснення, чому його так назвали. Чому шпачок вирішив піти навчатися до солов’я?Як до цього поставилася мама?Самостійно прочитайте діалог шпачка і мами, звернітьувагу, з якою інтонацією треба читати репліки ( читання учнями вголос уривку). Робота в парах : поставте один одному запитання до тексту.

Номер слайду 10

Як реагували птахи на спів шпачка, прочитайте:

Номер слайду 11

Рефлексія Яку проблему порушено в казці?Як ви розумієте прислів’я Навіть пташка має рідну мову. Якими думками щодо прочитаного ти хочеш поділитися? Оберіть відповідну цеглинку лего.

Номер слайду 12

Домашнє завдання. Читати с. 146-148. Поділіть казку на частини. Складіть план. Підготуйтеся і перекажіть за ним казку.

pptx
Додано
27 травня 2023
Переглядів
368
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку