Презентація до уроку: "Менеджмент"

Про матеріал

«Японці рахують, що їх менеджмент тримається на трьох китах: техніка, капітал, люди».

Прислів'я: «Хто виробляє, той не керує, хто керує, той не виробляє»
німецькі вчені
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відкритий урок на тему:«Менеджмент»

Номер слайду 2

Мета уроку:навчальна – ознайомити учнів із поняттям «менеджмент», функціями і видами менеджменту, та основними рисами, які притаманні менеджеру; розвиваюча – розвивати економічне мислення, допитливість і самостійність; виховна – виховувати культуру спілкування.

Номер слайду 3

Перевірка знань попереднього матеріалу: 1. Що таке підприємництво? 2. Яка мета підприємницької діяльності? 3. Які види підприємництва у сфері ресторанного господарства Ви знаєте?

Номер слайду 4

Вивчення нового матеріалу:1. Поняття і цілі менеджменту.2. Функції менеджменту.3. Види менеджменту. 4. Основні риси менеджера.

Номер слайду 5

«Майстерність уроку виявляється у пробудженні любові до творчого мислення та здобуття знань». Ейнштейн

Номер слайду 6

1. Поняття і цілі менеджменту. а). Які Ви знаєте вислови видатних людей про менеджмент? б). Якими постатями люди захоплювались впродовж всієї історії?в). Можливо дехто підготовив інформацію про таких менеджерів, як Джек Уелч, Роберт Оуен?

Номер слайду 7

«Японці рахують, що їх менеджмент тримається на трьох китах: техніка, капітал, люди». Слово «Менеджмент» від англійського Manage — управляти від латинського Manus — рука, вказують напрямок, у якому потрібно рухатися. Менеджмент - це мистецтво керувати людьми.

Номер слайду 8

Цілі менеджменту:висока продуктивність праці;висока рентабельність продукції;якість продукції;низька трудомісткість виробництва продукції; процвітання підприємства.

Номер слайду 9

2. Функції менеджменту Планування. Організація. Мотивація. Контроль. Прислів’я: «Хто виробляє, той не керує, хто керує, той не виробляє» німецькі вчені

Номер слайду 10

3. Види менеджменту. менеджмент персоналу; виробничий;інноваційний ;фінансовий;інформаційний;бюджетний;податковий;банківський;аграрний;менеджмент освіти.

Номер слайду 11

4. Основні риси менеджера. «Окремий скрипач сам управляє собою, а оркестр потребує диригента» . Народна мудрість

Номер слайду 12

Риси менеджера: Повинна бути високоморальна людина;Індивідуальний підхід до працівників. Комунікабельність. Інтелект. Вимогливість. Вміння працювати з комп’ютером. Чесність. Професіоналізм. Відповідальність. Та інші.

Номер слайду 13

Раціональне використання часу – вирішальний фактор управління. Щоденник буде мати величезну цінність для Вас: Тверезо дивитися на Ваші цілі і плани;Показувати Вам, як можна передбачати помилки і уникнути їх; Допомагати Вам запам’ятовувати імена та обличчя;Породжувати нові ідеї;Не відступати перед труднощами і перемагати їх;Ефективно керувати. Найкраще робити записи перед закінченням роботи, а також перед сном. При веденні щоденника будьте чесними.

Номер слайду 14

Найважливішими словами в мові менеджера є:"Що ви про це думаєте";"Якщо ви не заперечуєте?";"Я пишаюся вами!";"Дякую вам!"

Номер слайду 15

  1. Бізнесмен А) Обов’язково займає постійну посаду, в його підпорядкуванні знаходяться люди.   Б) Той, «хто робить гроші». Власник капіталу. Ним може бути ділова людина, в підпорядкуванні якої ніхто не знаходиться. 2. Менеджер В) Навчає та виховує дітей.  3. Підприємець Г) Лікує хворих людей.  Д) Людина, яка бере на себе ризик, пов’язаний з організацією нового підприємства.  Завдання 1. Встановіть відповідність.

Номер слайду 16

Завдання 2. Оберіть, які на Вашу думку, особисті рисиа). повинні відповідати вимогам шеф – кухаря та директора ресторану? б). не повинні бути у шеф – кухаря ресторану?

Номер слайду 17

Завдання 3. Віднови втрачене Пропонується речення, в яких не вистачає терміна, прізвища. Ви повинні відтворити втрачене. Кожна правильна відповідь дає можливість отримати 1 бал.   Працюй з розумом, а не до ночі. (………………………) Посієш турботу – пожнеш ініціативу.  ( ……………………..).  Слово ……………... з англійської мови означає «управляти». ……………– це порівняння фактичних результатів із плановими. Раціональне використання часу – вирішальний фактор управління. Найбільш ефективний метод обліку того, як Ви використовуєте час – це вести ………………………...   Менеджмент — це…………….

Номер слайду 18

Завдання 4. Cкладіть запитання до кросворду.

Номер слайду 19

Завдання 5. Скласти на окремих аркушах 4 запитання,обмінятися аркушами між собою та дати відповідь на запитання.

Номер слайду 20

Завдання 6. Асоціаційний кущ. Скажіть, з якими словами у Вас асоціюється термін «менеджмент»?

Номер слайду 21

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ 1. Покажіть на конкретних прикладах, які ролі потрібно виконувати менеджеру на підприємстві.2. Як ви оцінюєте свої здібності як менеджера?3. Поясніть, як пов'язані менеджмент і продуктивність праці.

pptx
Додано
30 листопада 2018
Переглядів
10648
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку