Презентація до уроку мистецтва у 9 класі на тему "Аніме та його історія"

Про матеріал
Презентація до уроку мистецтва у 9 класі на тему "Аніме та його історія". Аніме - японська анімація,значення великих очей,кольору волосся,розподілу за віком та категорії глядачів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цікаві факти про аніме. Підготували : Вчитель мистецтва Янішевська Л.І. Учениця 9-Б класу. Бурдіна А.

Номер слайду 2

1. Слово «аніме»«Аніме» - японська анімація. Саме слово «аніме» є не що інше, як японізірованное скорочення від англійського animation, причому сам термін з'явився порівняно недавно. До цього використовувався вираз «манга-ейга» ( «кіно-комікс») яке до сих пір використовують любителі аніме старшого покоління.

Номер слайду 3

2. ВЕЛИКІ ОЧІВикористовувати великі очі персонажів для передачі емоцій придумали зовсім не в Японії. Осаму Тедзука, людина вважається засновником традицій аніме, не заперечив той факт, що запозичив цей прийом у Уолта Діснея. До речі, за канонами аніме вважається, що чим більш значуща герой, тим краще художники прорисовують його очі. Виняток становлять лиходії - іноді їм можуть приробити просто чорні «ямки».

Номер слайду 4

3. озвучка Актори, що озвучують ролі в аніме, називаються японським словом «сейю». Професія сейю популярна і розвинена в Японії, завдяки чому озвучка аніме-серіалів вигідно відрізняється від аналогічних робіт інших країн. Багато сейю за сумісництвом також є естрадними виконавцями.

Номер слайду 5

4.Ідеал класич. Ного анІмеІдеалом класичного аніме прийнято вважати роботи режисера Хаяо Міядзакі. Його «Віднесені примарами» стали першим і єдиним анімаційним фільмом, що отримав премію Берлінського кінофестивалю, як «Кращий фільм», а не «Кращий мультфільм»

Номер слайду 6

5. Поділ за віком. Кодомо - манга і аніме, призначені для дітей (до 12 років). Відмітна особливість цього жанру - в його «дитячості», відсутня (іноді просто сильно спрощено) ідейне наповнення. Сюди ж можна додати характерний малюнок. Часто кодомо-аніме дуже близько до європейської чи американської анімаційної школі і сильно відрізняється від інших видів аніме не тільки по малюнку, але і з побудови серіалу. Сьонен - ​​аніме для старших хлопчиків і юнаків (з 12 до 16-18 років). Основні ознаки жанру: швидкий розвиток і яскраво виражений динамізм сюжету (особливо в порівнянні з седзе). Твори містять безліч гумористичних сцен, ґрунтуються на темах міцної чоловічої дружби, будь-якого виду суперництва в житті, спорті або в бойових мистецтвах. Сьодзьо - аніме і манга для старших дівчаток і дівчат (з 12 до 16-18 років). У сюжеті седзе аніме, як правило, присутні любовні відносини різного ступеня близькості, в залежності від віку цільової аудиторії, велика увага приділяється розвитку образів персонажів. Сейнен - ​​аніме для дорослих чоловіків (від 18 до 25-40 років). Характерними рисами цього жанру є елементи психології, сатири, еротики, більше уваги приділяється розвитку персонажів.   Дзьосей - аніме або манга для жінок. Сюжет найчастіше описує повсякденне життя жінки, що живе в Японії.

Номер слайду 7

Кодомо анІме. Сейнен аніме. Сьодзьо аніме. Сьонен аніме. Дзьосей аніме

Номер слайду 8

6. КОЛІР ВОЛОССЯКолір волосся в аніме підбирається НЕ рандомно: колір волосся вказує на певні риси особистості героя. Червоний - люблять пригоди, пристрасні; Зелений - толерантні, тихі, м'які, іноді заздрісні, але не агресивні; Білий - самий знаковий, втілює зв'язок з космосом, зрілість, персонаж існує як би поза світом людей; Фіолетовий - часто означає загрозу, в основі своїй - потайливі, замкнуті, нерідко страждають нарцисизмом, скупі на прояви емоцій;Блакитний - інтелектуально розвинені, розум домінує над почуттями, ввічливі, спокійні, сором'язливі; Рожевий - завжди чимось виділяються з натовпу, гарячі в бою, не чули про правила і умовності; Рудий - хитрі, темпераментні, бесоватие; Коричневий - м'які, зворушливі, не здатні образити, часто з трагічним минулим; Синій - залізно дисципліновані, стійкі, спокійні, стримують почуття.

Номер слайду 9

7. «Євангеліон»"Євангеліон" створювали, щоб перевірити, що прийнятно для аніме, а що ні. І все б ок - але фінал

Номер слайду 10

8. «Пригоди пінгвіненяти лоло»Радянські "Пригоди пінгвіна Лоло" зняті спільно з японськими анімаційними студіями. Тобто технічно цей мультфільм можна вважати російським аніме

Номер слайду 11

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

pptx
До підручника
Мистецтво 9 клас (Масол Л.М.)
Додано
26 березня 2019
Переглядів
15784
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку