Презентація до уроку мистецтва у 9 класі на тему "Українське кіно"

Про матеріал
Презентація до уроку мистецтва у 9 класі на тему "Українське кіно". Життєвий та творчий шлях відомої української кіноакторки Ольги Сумської.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ольга сумська. Презентація до уроку мистецтва. Підготувала вчитель мистецтва Янішевська Л.І.

Номер слайду 2

Ольга Сумська (22 серпня 1966 г.) - радянська, а потім українська актриса і телеведуча. Творчість артистки відзначено державними нагородами України: Ольга Сумська - Заслужена артистка України, Народна артистка України і лауреат національної премії України імені Тараса Шевченка.

Номер слайду 3

Оля народилася в Львові, але виросла і сформувалася як особистість в Запоріжжі. Там же відбувся її дебют на сцені місцевого театру. У 5 років вона зіграла дочку головної героїні у виставі «Дженні Герхардт».

Номер слайду 4

КІНОКАР’ЄРАЗніматися в кіно почала ще в студентські роки. Перша роль в кіно — «Вечори на хуторі поблизу Диканьки» (1983). Велику популярність Ользі Сумській принесла її роль Роксолани в серіалі «Роксолана».1997–2008 — ведуча програми «Імперія кіно» на телеканалі «1+1».2009 — ведуча телеканалу «Інтер» (програми «Ранок з „Інтером“» і «Місце зустрічі»).2006 — учасниця першого сезону проекту «Танці з зірками» на каналі «1+1».2013 — до цього часу є експертом програми «Битва екстрасенсів» на каналі СТБ. Крім серіалу «Роксолана», який став візитівкою актриси, Ольга Сумська знялася в картинах «Голос трави», «Пастка», «Записки кирпатого Мефістофеля», «Кілька любовних історій», «Останній москаль», «Тигролови» та ін. Озвучувала українською Малефісенту в Діснеївському фільмі Чаклунка.

Номер слайду 5

Популярність на телебаченні актрисі принесла роль Роксолани в однойменному серіалі і в двох продовженнях - «Кохана дружина халіфа» і «Володарка імперії». Ольга В'ячеславівна Сумська народилася в родині акторів в серпні 1966 року в західноукраїнському місті Львові. Батьки служили в драматичному театрі імені Івана Франка та постійно пропадали на роботі. На щастя, Ольга росла не одна, а разом зі старшою сестрою Наталею.

Номер слайду 6

На театральній сцені Ользі Сумській майже відразу почали довіряти головні ролі. Глядачі її побачили в спектаклях «Ревізор», «Дама без камелій», «Самовбивця», «Скажені гроші», «Сон в літню ніч» і багатьох інших. Зоряна роль дісталася Ользі Сумській в 1997 році. Глядачі одразу ж закохалися в красуню Роксолану, яку вона блискуче зіграла в історичному серіалі «Роксолана - полонянка султана». Ця стрічка винесла артистку на вершину популярності. В Україні народну артистку Ольгу В'ячеславівну Сумську знають і як чудову провідну багатьох телепередач

Номер слайду 7

Особисте життя. Першим чоловіком був актор Євген Паперний, який старше Ольги на 16 років. Сумська була другою дружиною Паперного. Він уже був відомим актором, а вона тільки робила перші кроки на сцені. Для неї він став і улюбленим чоловіком, і вчителем, а іноді і вихователем. "Ми з ним зустрілися в кулуарах театру імені Лесі Українки, і я просто подивилася на Женю, і в цю секунду я зрозуміла, що я стану його. Вони одружилися в 1987 році, але вже через чотири роки їх шлюб розпався. Особисте життя Ольги Сумської отримала щасливе продовження відразу ж після розлучення: молода актриса вийшла заміж за колегу Віталія Борисюка. Пара познайомилася на репетиції вистави в Театрі російської драми і не розлучається досі. У 2002 році у них з'явилася дочка Анна. дружиною, і я народжу йому дітей", - говорила Сумська.

Номер слайду 8

Нагороди та номінації

Номер слайду 9

pptx
До підручника
Мистецтво 9 клас (Масол Л.М.)
Додано
27 березня 2019
Переглядів
1907
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку