Презентація до уроку: "Монтаж перегородок з ГКЛ"

Про матеріал
Презентація до уроку: "Монтаж перегородок з ГКЛ" призначена для показу на уроках професійно-теоретичного та виробничого навчання професії: "Опоряджувальник будівельний".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Монтаж перегородок з ГКЛ Міністерство освіти і науки України Державний навчальний заклад « Новоград-Волинське вище професійне училище» Викладач, майстер виробничого навчання: Хмельова Г. М.м. Новоград-Волинський 2023 рік

Номер слайду 2

План1. Вступ;2.Інструменти та матеріали;3. Підготовка поверхні;4. Монтаж каркасу перегородок;5. Монтаж ГКЛ;6. Шпаклювання швів;7. Контроль якості;8. Безпека праці;

Номер слайду 3

Вступ. Будівництво з гіпсокартону, в наш час користуються популярністю, він ефективніше в економічному плані та конструкції з нього значно легші в порівнянні з цеглою або блоками. До переваг варто додати відносно низьку вагу, високу швидкість монтажу, менші трудовитрати на установку. Оскільки конструкція має вигляд каркаса, обшитого з двох сторін аркушами гипсокартона, то простір, що утворюється усередині перегородки, можна заповнити звукоізолюючими матеріалами, теплоизолянтом і без зайвих зусиль встановити у ньому комунікації і проводку. Збірка перегородок з гіпсокартону залишає мало бруду і пилу, а завдяки тому, що чекати висихання і затвердіння будівельних розчинів не потрібно, можна відразу почати обробку готової стіни. Після закінчення монтажу ідеальні поверхні, відмінно підготовлені для обробки.

Номер слайду 4

Інструменти та матеріали Дриль - перфоратор призначений для розмішування шпаклівки та закріплювання профілів; Болгарка - для розрізання профілів; Рівні - (будівельний, водяний;) для контролю рівності поверхні та монтажу; Ніж - малярний розрізання листів ГКЛ; Шуруповерт - для монтажу ГКЛ; Дюбеля, саморізи для кріплення листів ГКЛ та профілів; Шпателі різних розмірів - для шпаклювання швів.

Номер слайду 5

Наступним етапом, який повинен бути врахований перед тим, як буде монтуватися перегородка з гіпсокартону, є товщина плити складає 12,5 мм, тоді він підходить для облицювання перегорок.

Номер слайду 6

Види профілів. СD - стельовий профіль ;UD - стельовий направляючий його часто називають «удешка». Кріплення до підлоги відбувається за допомогою дюбелів . Є напрямних елементом для профілів типу СD;CW - стієчний профіль, що використовується для створення каркаса;UW - профіль використовується як направляючий для стійкового профілю, а також з метою створення між ними перемичок.

Номер слайду 7

Підготовка поверхніБезпосередньо перед монтажем перегородки, яка буде встановлена необхідно забезпечити наступні умови:робоча поверхня повинна бути міцною без різних дефектів, сухою і чистою в місцях майбутнього розташування перегородки.

Номер слайду 8

Розмітка поверхніДля розмітки потрібно використовувати будівельний шнур, висок і рівень на підлозі та стелі потрібно накреслити напрямні лінії та за допомогою виска провісити для рівного кріплення каркасу перегородки.

Номер слайду 9

З тильного боку до напрямного профілю потрібно приклеїти ущільнювальну звукоізоляційну стрічку, після чого до стелі і підлоги потрібно прикріпити металевий профіль. Підготовка профілів

Номер слайду 10

Монтаж каркасу перегородки. Потім потрібно відміряти і відрізати направляючий профіль необхідної довжини. Скориставшись дюбелями і шурупами, прикрутіть направяючий профіль до підлоги, яка буде основою для перегородки, дотримуючись кроку в 60 см.

Номер слайду 11

Другий направляючий профіль потрібно виміряти та відрізати та прикрутити таким же способом до стелі, як і до підлоги , дотримуючись кроку в 60 см.

Номер слайду 12

Тепер прийшов час встановити вертикальний профіль. Вертикальний профіль, довжина якого повинна відповідати висоті приміщення. Відстань між профілями 40 см. Для міцності каркасу між вертикальними профілями встановлюють горизонтальні профілі які називаються «ребра жорсткості»

Номер слайду 13

Підготовка ГКЛПідготовку гіпсокартонних плит слід починати від підрізання їх до висоти стіни, для збереження належних зазорів між плитою та підлогою і стелею.

Номер слайду 14

Укладання листів ГКЛКріплення відбувається в тому випадку, коли край листа лягає рівно на середину вертикального профілю. Коли лист піднятий щільно до стелі, його можна починати прикручувати саморізами, дотримуючись крок в 25 см між ними.

Номер слайду 15

Обшивати каркас перегородки краще з обох сторін паралельно, укладаючи ізоляційний матеріал - мінеральну вату.

Номер слайду 16

Шпаклювання швів. Після того як закінчили закріплення ГКЛ скло волокнистою стрічкою - потрібно армувати шов. На сітку нанесять тонкий шар шпаклювальної маси , а після його висихання – наступний, товщий шар – аж до повного “втоплення” сітки.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Контроль якостіПід час виконання робіт з монтажу перегородкі з ГКЛ контролюють: Дотримання правил транспортування та зберігання матеріалів;Якість основи;Якість монтажу металевого каркасу до поверхні основи;Відповідність технологічної послідовності;Температуру і вологість в приміщенні;Міцність закріплення листів ГКЛ на каркас;Міцність армованих швів між листами ГКЛ;Рівність поверхні контролюють за допомогою рівня та правила!

Номер слайду 19

Безпека праціБезпека праці є дуже важливою складовою всіх робіт. Її потрібно завчасно сплановувати. Перед початком роботи потрібно пройти інструктаж. Потрібно забезпечити себе спецодягом. При роботі з монтажу перегородок з ГКЛ буду використовують захисні окуляри і респіратор. Для захисту рук – рукавиці. Під час роботи по монтажу каркасу потрібно уважно вивчати інструкції по їх монтажу і виконувати роботи суто по інструкції. Ручний інструмент має бути справним, з інструментом працювати обережно.

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
8 травня 2023
Переглядів
1104
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку