Презентація до уроку "Моя родина. Виготовлення родинного дерева в техніці квілінг"

Про матеріал
Презентація до інтегрованого курсу "Я досліджую світ". Представлені мета, очікувані результати, цікавий різновид завдань для використання на уроці. Дана презентація підходить для використання в межах дистанційного уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Моя родина. Виготовлення родинного дерева в техніці квілінг. Підготувала вчитель початкових класів Подолян Анна Володимирівна26 квітня 2021 р.3-Г клас

Номер слайду 2

Мета: продовжувати формувати уявлення про родину як частину суспільства, про роль, місце та значення родини в житті людини, познайомити з поняттям «родовідне дерево», вчити поважати членів сім’ї, піклуватись один про одного; активізувати пізнавальну діяльність дітей; розвивати вміння учнів організовувати свою навчальну діяльність у взаємодії з іншими учасниками; розвивати навички самоусвідомлення і самооцінки через позитивне ставлення до себе і до інших; розвивати самостійне мислення, уяву, мовлення, пам’ять, увагу, критичне мислення, навички вільного спілкування; виховувати естетичний смак під час виготовлення виробу.

Номер слайду 3

Очікувані результати: учень розуміє значення родини в житті людини, усвідомлює поняття «родовідне дерево», висловлює та аргументує власну думку, поважаючи позицію інших і дослухаючись до спільних рішень, підтримує діалоги з тем, пов’язаних із життєвими ситуаціями, працює з ручними інструментами, дотримується безпечних прийомів праці та норм санітарії; виготовляє поетапно виріб за визначеною послідовністю; дотримується послідовності виготовлення виробу з допомогою вчителя.

Номер слайду 4

Вправа-привітання «Квітка побажань»Нехай сьогоднішній день принесе тобі радість;Нехай всі твої бажання сьогодні здійсняться. Бажаю дізнатися багато цікавого…

Номер слайду 5

Підкреслити, що треба робити, щоб у сім'ї та родині були злагода, щастя і радість. Допомагати один одному. Дивитися телевізор. Допомагати бабусям та дідусям. Просити купити іграшку. Не прибирати в кімнаті. Вітати зі святом. Разом відпочивати. Розповідати один одному новини. Пізно лягати і пізно прокидатися. Піклуватися про менших братів і сестер. Перевірка домашнього завдання

Номер слайду 6

Тема уроку: Моя родина. Виготовлення родинного дерева в техніці квілінг

Номер слайду 7

Відгадування загадки Мама, тато, дід, бабуся – Всіх назву, не помилюся. Старший братик і сестричка В нас … невеличка.

Номер слайду 8

Асоціативний кущ. РОДИНА

Номер слайду 9

РОДИНАбраттатомамасестрабабусядідусьтіткадядькоподругасусід- Чи є в кущі зайві слова? Чому?

Номер слайду 10

«Проблемне питання» «Будь-яка дорога починається з перших кроків, будинок – із фундаменту, а людина стає людиною тільки в родині». – Поміркуйте над цими словами. Як ви їх розумієте?– Чи згодні ви з цим? Навіщо людині родина?

Номер слайду 11

Фізкультхвилинка «Сім’ї тваринок»У мами левиці є… (левенята).(Діти повертаються вліво, вправо)А у ведмедиці — …(ведмежата). (Ходять на місці, як ведмідь.)У мами зайчихи є… (зайченята). (Стрибають на місці, як зайчик.)У качки — маленькі… ( каченята). (Махають руками, як крильцями.)У моїх батьків є… (я). (Обіймають себе.)Щаслива і дружна наша… (сім’я). 

Номер слайду 12

Ріка вмирає без джерел,Дерева сохнуть без коріння. У ріднім краї ти — орел,Твій родовід тут, покоління.– Яка основна думка цих слів?Міркуємо

Номер слайду 13

– Річки немає без джерела, дерева — без коріння, людини — без Бать­ківщини, без свого роду. Адже ми народились, живемо на своїй рідній землі, тут живуть наші батьки, дідусі і бабусі. Отже, родовід наш тут, на Вінниччині. Наші прадіди уявляли життя людей на землі як велетенське Дерево Роду.

Номер слайду 14

Виготовлення родинного дерева в техніці квілінг

Номер слайду 15

Необхідні матеріали: набір для квілінгу;ножиці; клей; картон.Інструкція. Для початку на картоні малюємо контур стовбура. Потім зі смуг коричневого кольору скручуємо заготовки. При скручуванні спіралей можна використовувати відразу декілька відтінків паперу, приклеюючи смужки один до одного. Готовим спіралям надаємо форму «краплі». Можна використовувати і просту круглу форму. Одночасно з цим виготовляємо з зеленого паперу листочки. Заготовивши якомога більше модулів, заповнюємо ними контур (або викладаємо в формі стовбура, гілочок і листя). На гілки дерева можна приклеїти фото своїх родичів.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Дидактична гра «Продовж прислів’я»Без сім’ї немає … (щастя на землі). Яке дерево, такі і квіті, які батьки, … (такі і діти). Шануй батька і неньку, буде тобі … (скрізь гладенько). На сонці тепло, а біля матері … (добре). Птах спирається на крила, а людина … (на рідню).

Номер слайду 18

Бесіда– Що ви дізналися нового, цікавого про свою родину?– Чому необхідно знати свою родину, свій рід?– Із скількох людей складається ваша родина?

Номер слайду 19

Рефлексія. Вправа «Емоційна ромашка»

Номер слайду 20

Повідомлення домашнього завдання. Завершити виготовлення родинного дерева. Скласти акровірш «РОДИНА»

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кулак Ірина Леонідівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 грудня 2021
Переглядів
1212
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку