Презентація до уроку на тему: "Безопарне тісто та вироби з нього"

Про матеріал
Зараз у православних триває різдвяний піст, і ті, хто дотримуються цієї традиції, можуть готувати напівфабрикат для випічки, не використовуючи молока або яєць. Адже для приготування такого тіста дріжджі можна розводити не тільки в теплому молоці, але і у воді. Також можна прибрати з рецептури яйця, які, в принципі, входять до складу нашого напівфабрикату. Це не порушить технологію приготування дріжджового тіста безопарним способом. А тим людям, які не постять, підійде звичний рецепт з яйцями і молоком.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Приготування дріжджового тіста та виробів з нього. Безопарне тісто та вироби з нього

Номер слайду 2

Звідки прийшло тісто... 16 тис. років тому наші предки, займаючись полюванням, попутно почали готувати собі зернову їжу з дикорослих злаків. Але дика пшениця дуже важко обмолочувалася. Вони помітили, що зерна відокремлюються від колосків набагато легше, якщо їх попередньо нагріти. Для цього вони виривали неглибокі ями, нагрівали в них каміння, клали колосся зібраних злаків. Минуло ще кілька тисячоліть, і людина навчилася обробляти і культивувати пшеницю, ячмінь, просо та інші злаки. Саме в цей час у стародавніх вавилонян, єгиптян, ассірійців, євреїв, персів та інших, з'являються ступки, ручні млини і народжується перший пшеничний хліб. Стародавні єгиптяни навчилися розпушувати тісто, способом бродіння, використовуючи чудодійну силу мікроскопічних організмів, про існування яких вони, втім, і не підозрювали. Згодом єгиптяни винаходять жорна і відразу роблять значний крок вперед в історії мукомолья і хлібопечення. Мистецтво випікати розпушений хліб з літає тесту від стародавніх єгиптян перейшло в Грецію. І вже в 776 році до н. е. під час I Олімпійських ігор учасникам змагань та гостям пекли особливий делікатес - білий, добре розпушений хліб. Слідом за Грецією нову єгипетську технологію виробництва «кислого» хліба переймають римляни.Історія…

Номер слайду 3

За всіх часів і в усіх народів найбільшою святістю вважався хліб. Про нього писали поети й мислителі, він прославлявся в піснях та думах. Коли його не ставало – приходило лихо. Недаремно людина, творячи щоденну молитву, просять у Бога: «Хліб наш насущний дай нам сьогодні» 

Номер слайду 4

Два способи приготування дріжджового тіста. Спосіб приготування залежить від кількості здоби, що входить до рецептури виробу. Якщо до складу дріжджового тіста входить невелика кількість здоби (цукор, жир), всі продукти кладуть у тісто одночасно.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

pptx
Додано
22 червня 2022
Переглядів
518
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку