Презентація до уроку на тему "Біографія О.П. Довженка"

Про матеріал

Ознайомити учнів із найголовнішими фактами з біографії митця, розвивати навики робот із літературою, уміння аналізувати й узагальнювати факти, коментувати прочитане, визначати ідею твору; виховувати інтерес до творчості письменника, почуття патріотизму, формувати повагу до історичного минулого Батьківщини.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Олександр Петрович Довженко — український письменник, кінорежисер, кінодраматург, класик світового кінематографу.

Номер слайду 2

. Народився 10 вересня 1894 в с. В’юнище на Чернігівщині у селянській родин

Номер слайду 3

. Навчався у Сосницькій початковій школі. З 1911 року навчався у Глухівському вчительському інституті. Після закінчення інституту у 1914 учителював у Житомирі, Києві. У 1917 вступив до Київського комерційного інституту на економічний факультет. Вищу освіту Довженко здобув у Київському комерційному інституті (нині Київський національний економічний університет) на економічному факультеті.

Номер слайду 4

У 1920р. приєднався до КП(б)У, з якої згодом був виключений. У 1921р. його направили за кордон на дипломатичну службу (Варшава, Париж, Лондон). У 1922-1923 рр. живе у Берліні, обіймає посаду секретаря генконсульства УСРР у Німеччині.

Номер слайду 5

.1923 року повернувся до Харкова, почав працювати художником-ілюстратором гозети «Вісті ВУЦВК» та каракатуристом. Відвідує засідання «Гарту», невдовзі стає співзасновником ВАПЛІТЕ.

Номер слайду 6

. У 1926 переїздить до Одеси закінчувати фільм, де разом з Юрієм Яновським працює режисером на кінофабриці. У 1926р. створив за своїми сценаріями перші фільми «Вася-реформатор» і «Ягідка кохання».

Номер слайду 7

. Перший серйозний успіх прийшов у 1929 році після виходу на екрани фільму «Звенигора». «Звенигора» була сенсацією 1928 року

Номер слайду 8

. Він створив «Землю» (1932) і повіз показувати фільм в Європу, у 1958 році кінокритика назвали «Землю» одним з 12 найкращих фільмів всіх часів і народів.

Номер слайду 9

.

Номер слайду 10

. У 1933р. переїздить до Москви, а потім на Далекий Схід. У 1935р. нагороджують орденом Леніна. На початку війни потрапляє в Уфу та до Ашхабаду. Іде добровольцем на війну, як кореспондент газети «Красная армия».

Номер слайду 11

. У 1943р. завершує кіноповість «Україна в огні», яку Сталін заборонив. До останніх днів живе в Москві, працює на «Мосфільмі». 25 листопада 1956р. помер у Москві.

Номер слайду 12

. Моя повість «Україна в огні» не вподобалася Сталіну, і він її заборонив для друку і для постанови...

Номер слайду 13

.

Номер слайду 14

.

Номер слайду 15

. Дякую за увагу

pptx
Додано
8 липня 2018
Переглядів
939
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку