Презентація до уроку на тему "Систематизація та узагальнення вивченого про складносурядне речення".

Про матеріал

Презентація до уроку української мови у 9 класі на тему "Систематизація та узагальнення вивченого про складносурядне речення". Презентація містить деякі завдання, що виконуються учнями протягом уроку.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДОБРИЙ ДЕНЬ!

Номер слайду 2

ЕПІГРАФ ЛИШ ХРАМ ЗБУДУЙ, А ЛЮДИ В НЬОГО ПРИЙДУТЬ. ЛІНА КОСТЕНКО

Номер слайду 3

Метод “Мозковий штурм” Про який храм говорить Ліна Костенко? Що вона має на увазі?

Номер слайду 4

ДУХОВНІСТЬ - властивість душі, яка складається з переваги духовних, моральних та інтелектуальних інтересів понад матеріальними.

Номер слайду 5

Відповідальність за себе і навколишній світ Пам’ять про своїх предків Життя за законами добра і краси Гуманність до слабких, беззахисних Бережне ставлення до природи Життя в гармонії з собою і світом Святість материнства, дитинства, старості ДУХОВНІСТЬ СХЕМА ДУХОВНИХ ЦІННОСТЕЙ Збереження мови Святість материнства, дитинства і старості

Номер слайду 6

МЕТОД “НЕЗАКІНЧЕНЕ РЕЧЕННЯ” «Я вважаю, що на цьому уроці…» «Сьогодні йтиме мова про…» «Скоріш за все на уроці ми розглянемо…»

Номер слайду 7

ТЕМА УРОКУ Узагальнення та систематизація вивченого про складносурядне речення

Номер слайду 8

РЕКЛАМНА ПАУЗА

Номер слайду 9

КЛОУЗ-ТЕСТ

Номер слайду 10

ВІДПОВІДІ: 1) кома, 2) тире, 3) крапка з комою, 4) тире, 5) крапка з комою, 6) не ставиться нічого.

Номер слайду 11

МІНІ-ТЕСТ а) тире;               б) крапку з комою;               в) кому.                1) Можна прожити і без собору, і без пісні, і без Рафаеля … але чи залишимось ми тоді в повному розумінні слова людьми? (О. Гончар) 2) Чудний наш народ – і сильний, і сумний. Мав героїв … і ніхто їх не знав. Усе життя любив волю … і все життя жив рабом (В. Винниченко) 3) Співчуття є найголовніший і, може, єдиний закон буття людського … і про це слід завжди пам’ятати. (Ф. Достоєвський)

Номер слайду 12

ГРАФІЧНИЙ ДИКТАНТ Або ти змалку привчишся перемагати свою байдужість, лінь та інертність, або висока мета ніколи не буде тобою досягнута. (А. Єланська) Не кидай іскри в попіл – і сама згорить, і село спалить. (Народна мудрість) Дерево міцне корінням, а людина – трудовим горінням (Народна мудрість)

Номер слайду 13

ХВИЛИНКА ПОЕЗІЇ Не зобидь ні старця, ні дитину, Поділись останнім сухарем. Тільки раз ми на землі живем, І на душу не бери провину. Зло нічого не дає, крім зла, Вмій прощати, як прощає мати. За добро добром спіши воздати, - Мудрість завше доброю була. Витри піт солоний із чола І трудись, забувши про утому, Бо людина ціниться по тому, Чи вона зробила, що могла! Скільки сил у неї вистачало, Щоб на світі більше щастя стало!

Номер слайду 14

СИНТАКСИЧНА П’ЯТИХВИЛИНКА

Номер слайду 15

ТВОРЧА РОБОТА 1 завдання: скласти речення за схемами. Речення, у якому вжито повторюваний сполучник то…то і відбувається чергування явищ. Частини, поєднані сполучником і, виражають швидку зміну подій. У складносурядному реченні є вставне слово, яке стосується обох частин.

Номер слайду 16

ТВОРЧА РОБОТА 2 завдання: скласти міні-твір «Що я найбільше ціную в людині».

Номер слайду 17

ТЕХНОЛОГІЯ “МІКРОФОН” Чого навчилися на уроці? Що корисного для себе почерпнули? Що візьмете з собою у подальше життя?

Номер слайду 18

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ Скласти твір-роздум на тему «Лиш храм збудуй, а люди в нього прийдуть», використовуючи складносурядні речення.

Номер слайду 19

НАПУТНЄ СЛОВО Щоби світ цей на краще змінити, Щоб настала омріяна мить, Мало тільки родитись і жити, Мало вмерти і пам'ять лишить. Треба зранку до праці вставати, Зневажаючи втому і лінь, І долати, долати, долати Бездуховність усіх поколінь… Ганна Чубач

Номер слайду 20

ДЯКУЮ ЗА СПІВПРАЦЮ!

ppt
Додано
27 квітня 2018
Переглядів
2183
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку