Презентація до уроку "Народні пісні"

Про матеріал
Презентація до уроку "Народні пісні". Містить елементи інтерактивної гри "ТАК - НІ".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

У світі української народної пісні

Номер слайду 2

Наша дума, наша пісня. Не вмре, не загине. От де, люди, наша слава,Слава України! –Т. Г. Шевченко

Номер слайду 3

О пісне вкраїнська! Дзвінка, невмируща,Ти мука і радість, ти гнів і любов. Наснага твоя, чарівна і живуща,Ввійшла в нашу душу, ввійшла в нашу кров. Р. Братунь

Номер слайду 4

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Питання такні1. До календарно-обрядових пісень належать пісні про кохання і колискові.  2. Пісні весняного циклу – це русальні, купальські та жниварські.  3. Однаковий початок рядків у піснях називається анафорою.  4. «Кривий танець» – це веснянка.  5. Пісня «Ой весна, весна – днем красна» побудована у формі монологу.  6. На весну припадають найкрасивіші та найулюбленіші народні свята – Різдво, Водохреща.  7. Рефрен – повторення однакових слів або виразів   8. Веснянки стали традиційними для Зелених свят і Великодня після прийняття християнства.  Гра «Так або ні». Підтвердіть чи спростуйте подані тези.

Номер слайду 5

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Питання такні1. До календарно-обрядових пісень належать пісні про кохання і колискові.  +2. Пісні весняного циклу – це русальні, купальські та жниварські. +3. Однаковий початок рядків у піснях називається анафорою. + 4. «Кривий танець» – це веснянка. + 5. Пісня «Ой весна, весна – днем красна» побудована у формі монологу.  +6. На весну припадають найкрасивіші та найулюбленіші народні свята – Різдво, Водохреща.  +7. Рефрен – повторення однакових слів або виразів  + 8. Веснянки стали традиційними для Зелених свят і Великодня після прийняття християнства.  +Гра «Так або ні». Підтвердіть чи спростуйте подані тези.

Номер слайду 6

Сайт http://linda6035.ucoz.ru/ 1. Чи цікаво було працювати самостійно?      2. Що викликало труднощі?      3. Дослідження якої групи сподобалось найбільше?      4. На вашу думку, групи впоралися із завданням?

Номер слайду 7

Домашнє завдання. Повторити відомості про вивчені пісні та підготуватися до контрольної роботи

pptx
Додано
23 лютого 2020
Переглядів
1124
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку