презентація до уроку "Наше здоров'я і математика"

Про матеріал

Мета уроку:

  • -Навчальна: навчити знаходити дріб від числа, повторення, закріплення набутих знань учнів, уміння застосовувати математичні знання до вирішення нестандартних практичних завдань, розвивати обчислювальні навички, демонстрація в тісному зв'язку предметів (біології та математики).
  • -Розвиваюча: розширення кругозору учнів, розвиток прийомів розумової діяльності, пам'яті, уваги, вміння зіставляти, аналізувати, робити висновки, п ідвищення інформаційної культури учнів, інтересу до предмета математика, біологія, розвиток пізнавальної активності, позитивної мотивації до предмета.
  • -Виховна: сформувати поняття про здоровий спосіб життя і факторах, що зміцнюють і руйнують здоров'я; конкретизувати знання про вплив шкідливих звичок (тютюнопаління) на організм (компетенції особистісного самовдосконалення), виховання відповідальності, самостійності, самооцінки, вміння працювати в групі; виховання дисциплінованості; показати математику як цікаву науку, перетворити заняття в незвичайний урок, де може проявити себе кожен учень, виховувати повагу один до одного.
  • Обладнання уроку: ПК, мультимедійне обладнання, презентація до уроку, картки із завданнями групам.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

« Що є для людини найбільш цінним і важливим у житті - багатство чи слава? » « Ні багатство , ні слава не роблять людину щасливою. Здоровий жебрак щасливіший хворого короля ! » Сократ  ( жив у 469-399 роках до нашої ери ) , давньогрецький філософ з Афін , один з родоначальників діалектики .

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

1. Чому дорівнює відсоток? 2. Повторимо правила знахождення дробу і відсотка від числа числа. 3. Перевести в десятковий дріб і ; ; відсоток 4. Знайти від 100, від 100, від 100 5. Зменшити 90 на цього числа. 6. Збільшити число 80 на цього числа

Номер слайду 7

Номер слайду 8

I група задач – «Математика і знання свого тіла» II група задач – «Математика і правильне харчування» III група задач – «Математика і вітаміни» IV група задач– «Математика і режим дня» V група задач – «Математика і шкідливі звички»

Номер слайду 9

І група задач « Математика і знання свого тіла »

Номер слайду 10

Отже:  Серед безлічі живих істот, що мешкають на Землі , людина - найрозумніша і найбільш просунута істота в своєму розвитку.   Тіло людини складається з більш ніж 50 трлд . мікроскопічних клітин. У тілі людини 12 головних систем. Це - м'язова, кісткова, нервова, ендокринна, кровоносна, лімфатична, травна, дихальна, покривна (шкіра, волосся і нігті), репродуктивна (чоловіча та жіноча), видільна та імунна системи. Кожна система відповідає за який-небудь один процес.   Наші м'язи важать 28 кілограмів!   На обох ногах у нас 56 кісток, це приблизно чверть всіх кісток скелета. В середньому ми щодня робимо 19000 кроків!  Якщо уявити всі клітини людського тіла викладеними в ряд, то він простягнеться на 15000 км!  Якби зростання не припинялося, ми могли б вирости до 6 м і досягти ваги в 250 кг!

Номер слайду 11

II група задач – «Математика і правильне харчування» Сучасний школяр , на думку дієтологів, повинен їсти не менше чотирьох разів на день, причому на сніданок, обід і вечерю неодмінно має бути гаряча страва . Для зростаючого організму обов'язкові молоко, сир, кисломолочні продукти Забезпечення раціонального харчування школяра - одне з провідних умов їх правильного гармонійного розвитку. Шкільний період, що охоплює вік від 7 до 17 років, характеризується інтенсивними процесами росту , збільшенням кісткового скелета і м'язів , складної перебудовою обміну речовин, діяльності ендокринної системи, головного мозку.

Номер слайду 12

Рекомендується вживати їжу, що складається на 15 -20 % з білків , на 20 -30 % з жирів , на 50- 55 % з вуглеводів, що містяться в овочах , фруктах, злаках, горіхах.

Номер слайду 13

Зелене світло - їжа без обмежень - це хліб грубого помелу, цільні крупи і не менше 400 г на добу овочів і фруктів. Жовте світло - м'ясо, риба , молочні продукти - тільки знежирені і в меншій кількості , ніж «зелені» продукти. Червоне світло - це продукти, яких потрібно остерігатися : цукор, масло, кондитерські вироби. Чим рідше ви вживаєте такі продукти, тим краще. Повноцінне і правильно організоване харчування - необхідна умова довгої і повноцінного життя , відсутності багатьох захворювань.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

III група задач – «Математика і вітаміни»

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Правильно організований режим дня школяра передбачає: Правильне чергування праці та відпочинку.   Регулярний прийом їжі.   Сон певної тривалості , з точним часом підйому і відходу до сну.   Певний час для ранкової гімнастики і гігієнічних процедур.   Певний час для приготування домашніх завдань .  Певну тривалість відпочинку з максимальним перебуванням на відкритому повітрі. IV група задач – «Математика і режим дня»

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

V група задач – «Математика і шкідливі звички»

Номер слайду 21

Викурюючи 1 пачку сигарет, курець забиває свої легені на рік 1 літром нікотинової смоли.   Кожна сигарета вкорочує життя на 8 хвилин. Щорічно в Україні вмирає близько мільйона людей від хвороб, викликаних курінням.  Куріння не тільки скорочує життя, але і знижує її якість.  Нікотин викликає велику кількість захворювань, таких як інсульт, інфаркт міокарда, хвороби крові і артерій ніг, вражає органи чуття, травлення і дихання, вражає нервову систему.   31 травня під всьому світі відзначають як День без тютюну.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Може математика допомогти здоров’ю?

Номер слайду 24

Здоров'я - це сила! Здоров'я - це клас! Хай буде здоров'я У вас і у нас!

Номер слайду 25

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Косенко Наталія Миколаївна
    Чудова презентація. Дякую, що дозволяєте користуватись вашою роботою!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Ковальова Наталія Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Онуфрійчук Олена Вікторівна
    Формування здоров'язберігаючої компетентності на уроці математики-креативно!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
6 січня 2018
Переглядів
4627
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку