Презентація до уроку: "Неклітинні форми життя: віруси"

Про матеріал
Презентація до уроку: "Неклітинні форми життя: віруси". матеріал містить ситуаційні компетентністні задачі з пофесії Слюсар-ремонтник
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вітаю вас на своєму уроці

Номер слайду 2

Неклітинні форми життя

Номер слайду 3

ЛЮДИНА - ВІРУСХто кого ?Співіснування?Боротьба?

Номер слайду 4

За середньої тривалості життя 70 років близько 7 років людина хворіє на вірусні захворювання

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Вендел Мередіт СтенліАмериканський біохімік (1904 р. н.), який у 1935 році побачив вірус через електронний мікроскоп. Нагороджений Нобелівською премією з хімії (1946 р.) За отримання в чистому вигляді ферментів і вірусних білків

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Класифікація вірусів

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Задача 1 Уявіть, що ви працюєте автослюсарем, і на територію автомайстерні зайшов собака, який не проявляє агресії, милий, довірливий і намагається підійти до вас. Яку небезпеку може становити така тварина, ваші дії?

Номер слайду 12

Задача 2 Уявіть, що ви працюєте слюсарем-ремонтником, і ваш замовник має яскраво виражені ознаки вірусної інфекції. Яку небезпеку може становити взаємодія з хворим на вірусну ангіну, ваші дії? Які заходи для попередження зараження ви повинні передбачити?

Номер слайду 13

Задача 3 Уявіть, що ви працюєте в автомайстерні, де використовується комп’ютерна діагностика несправностей автомобіля, і на комп’ютері виявився “комп’ютерний вірус”. Яку небезпеку може становити така подія, ваші дії?

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Задача 4 Уявіть, що ви з сім’єю плануєте весною екскурсію до лісу. З якими тваринами, переносниками вірусних хвороб, ви можете зустрітись, що за хвороби вони переносять, і які заходи для попередження зараження ви повинні передбачити?

Номер слайду 16

Задача 5 Запропонуйте заходи попередження зараження ВІЛ-інфекцією для себе, якщо з вами в колективі працює ВІЛ-позитивний колега.

Номер слайду 17

Яке значення вірусів в природі?бактеріофаги допомагають розпізнавати хвороботворні бактерії;використання вірусів з метою регуляції чисельності тварин;використання вірусів для знищення шкідників (гусені, жуків-пильщиків);використання вірусів для знищення кровосисних комах(комарів);використання в генній інженерії для перенесення потрібних генів;створення засобу на основі вірусів, для боротьби з онкологічними хворобами.

Номер слайду 18

«Будь-яка форма життя являється унікальною, потребує поваги, незалежно від її цінності для людини.»«Всесвітня хартія про природу, прийнята Генеральною Асамблеєю ООН (1982)»

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Рефлексія. Яка інформація з матеріалу уроку здивувала вас найбільше?

Номер слайду 21

Домашнє завдання. Опрацювати конспект, вивчити всі нові терміни. Придумати по одній ситуації де в роботі слюсаря вам знадобляться знання з теми “Віруси”.

Номер слайду 22

Дякую за увагу!

pptx
Додано
13 січня 2022
Переглядів
335
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку