Презентація до уроку "О.С.Пушкін. Вступ до поеми "Руслан і Людмила"

Про матеріал

Презентація містить портрети О.Пушкіна (Тропінін, Кипренський), різні видання поеми «Руслан і Людмила», ілюстрації дотвору, матеріали краєзнавчого характеру (пам'ятник О.Пушкіну в Чернігові) матеріали про М.І. Глінку (автора увертюри до опери «Руслан і Людмила»), таблиці переліку казок О.Пушкіна, таблицю за стратегією Знаю-Хочу дізнатися-Дізнався.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Подорож у казку На уроці ми будемо не просто слухати, а чути, Не просто дивитися, а бачити, Не просто відповідати, а міркувати, Дружно і плідно працювати!

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Портрет О.С.Пушкіна 1827 Василій Андрійович Тропінін (1776 – 1857) - російський живописець, майстер романтичного і реалістичного портретів)

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Портрет Пушкіна Оре́ст Ада́мович Кипре́нський (1782 —1836) — російський художник, графік і живописець, мастер портрета

Номер слайду 6

Казки О.С.Пушкіна

Номер слайду 7

"Казка про попа і наймита його Балду" "Казка про царя Салтана, про сина його славного й могутнього богатиря князя Гвідона Салтановича та про прекрасну царівну Лебедицю" "Казка про золотого півника" "Казка про мертву царівну та сімох богатирів «Казка про рибака та рибку»

Номер слайду 8

Які герої діють у Вступі до поеми «Руслан і Людмила»? Що таке поема? Що таке пролог твору? Про що розповідається в творі Пушкіна «Руслан і Людмила»? Чи бував Пушкін на Чернігівщині? Дізналася / Дізнався Хочу дізнатися Знаю

Номер слайду 9

Пам’ятник О.С.Пушкіну в Чернігові

Номер слайду 10

Арсенєва Аріна Родіонівна. Робота невідомого художника Ге “Пушкін в Михайлівському”

Номер слайду 11

1834 "Казка про золотого півника" 1833 "Казка про мертву царівну та сімох богатирів" 1833 "Казка про рибака та рибку" 1831 "Казка про царя Салтана, про сина його славного й могутнього богатиря князя Гвідона Салтановича та про прекрасну царівну Лебедицю" 1830 "Казка про попа і наймита його Балду" 1817 - 1820 Казкова поема «Руслан і Людмила» Рік написання Назва казки

Номер слайду 12

Номер слайду 13

“Руслан і Людмила” 1817 - 1820

Номер слайду 14

Увертюра до опери “Руслан і Людмила” Увертюра – інструментальна п'єса, що виконується перед початком якої-небудь вистави (опери, балету та ін.), або оркестровий твір, що складається з однієї частини та часто належить до програмної музики. У випадку опери, увертюри писалися спочатку для того, щоб публіка встигла зайняти свої місця у залі. Михайло Іванович Глінка (1804 – 1857)

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

К.Бокарев

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Які герої діють у Вступі до поеми «Руслан і Людмила»? Що таке поема? Що таке пролог твору? Про що розповідається в творі Пушкіна «Руслан і Людмила»? Чи бував Пушкін на Чернігівщині? Дізналася / Дізнався Хочу дізнатися Знаю

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Суходуб Тетяна
    велика подяка за презентацію, натхнення Вам у роботі
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
9 серпня 2018
Переглядів
4681
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку