Презентація до уроку : "Олег Ольжич – поет національного героїзму. Заклик іти за велінням свого серця, жити повноцінним життям у вірші «Господь багатий нас благословив»

Про матеріал
Ця презентація може слугувати при підготовці вчителів української мови та літератури до уроку на тему: "Олег Ольжич – поет національного героїзму. Заклик іти за велінням свого серця, жити повноцінним життям у вірші «Господь багатий нас благословив»"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Якщо народ єдиний - він непереможний. (Народна мудрість)

Номер слайду 2

Олег Ольжич «Господь багатий нас благословив». I вiрити, i прагнуть — не вотще. Безсмертне — i величне, i ясне-бо. Ось лине хмара з лiтеплим дощем,I розверзається врочисте небо. Господь багатий нас благословив. Дарами, що нiкому не одняти: Любов i творчiсть; туга i порив,Одвага i вогонь самопосвяти. Солодких грон i променистих вин —Доволi на столах Його веселих. Iди ж смiливо i бери один,Твойому серцю найхмельнiший келих .

Номер слайду 3

Тільки тому шана буде, хто батьківщину не на словах, а ділом любить.

Номер слайду 4

Моя Україна. Звертаючись до історичного минулого української нації, ми бачимо кращі риси наших предків: патріотизм, волелюбність, повага до своєї нації. Але чи легко бути патріотом? Чи вважаєте ви себе патріотами України? Чому?Ми - патріоти - дочки і сини. Для твого блага все в житті здолаєм!Бо ти найкращий, краю мій ясний,Вітчизну й матір ми не вибираєм!

Номер слайду 5

Крізь біль до воліМоя країно, моя ти ненька,Воскресни вже моя рідненька. Годі вже тобі страждати,Час всю силу показати. Лети, мов птах, назустріч волі, Миру, щастю, кращій долі. Мов та пташина рвися ввись. З колін нарешті підіймись. Повір мені, ти маєш сили!І дух твій ще не загасили. Ніхто не зможе тебе згубити,Бо життя не можна зупинити. Не можна зупинити час,Не можна й пригнобити нас!Ми в со́бі великі маєм сили. Тебе любов`ю воскресим ми. Анна Цезар

pptx
Додано
12 січня 2020
Переглядів
2332
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку