Презентація до уроку основи здоров'я "Що треба знати про туберкульоз?"

Про матеріал

Інфекційні захворювання - це небезпека, яка стосується кожного. Дітей ми зобов'язанні знайомити з небезпечними хворобоми. Маючи поняття про небезпеку зараження, учні, налаштують себе на збереження сильного імунітету. А це дасть можливість бактерії не зачипити їх.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що таке туберкульоз? Туберкульоз (чахотка) – одне з найдавніших інфекційних захворювань. ТУБЕРКУЛьо. З дуже небезпечний. На відміну від інших інфекцій, він має хронічну течію, що збільшує кількільсть захворівших у декілька разів. Захворювання, якправило, настає не відразу: від зараження до проявлення може пройти від декількох місяців до декількох років. Туберкульоз називають“білою чумою ХХ століття".

Номер слайду 2

Українські письменникита діячі культури, щохворіли на туберкульоз Євген Глібов. Антон Чехов. Павло Загребельний. Леся Українка. Марія Башкірцева 144523

Номер слайду 3

На відміну від інших мікробактерій, бактерія тубуркульозу досить стійка: відмінно себе почуває, як у грунті так і у воді, стійка до дії спирту, кислот та лугів. Гине під дією сонячного проміння, високих температур та хлористих сполук. Які властивості має збудник туберкульозу?

Номер слайду 4

1. Повітряно-крапельний (при чиханні та кашлю, при поглинанні пилу, в приміщеннях де заходиться хворий). 2. Контактний (через предмети побуду). 3. Харчовий (при вживанні в їжу заражених продуктів). Шляхи зараженняppt_x

Номер слайду 5

Фактори, що сприяють захворюванню на туберкульоз. Неповноцінне харчування; Алкоголізм; Тютюнопаління; Наркоманія; ВІЛ-інфікованність; Наявність хронічних захворювань: (діабет, виразкова хвороба шлунка, хронічні неспецифічні хвороби легень).

Номер слайду 6

довготривалий кашель (більше ніж три тижні) кровохаркання різке зниження ваги симптоми

Номер слайду 7

сильне потовиділення(особливо в нічний час)втрата апетитусимптоми

Номер слайду 8

Періодичне підвищеннятемператури(37,2-37,5), частіше увечері(17-21 час.). слабкістьсимптоми

Номер слайду 9

Що робити, коли виявили ознаки захворювання?При перших ознаках захворювання самолікуванням займатися не можна, слід як швидше звернутисядо лікаряза професійною допомогою

Номер слайду 10

Діагностування. Виявити захворювання можна за допомогою методів:1. проведення проби Манту,2. ФЛГ обстеження, 3. обстеження мокротиння на наявність бактерій.

Номер слайду 11

пам'ятайте. Туберкульоз зараз єсерйозною небезпекою для населення. Щорічно кількість людей,що захворіли на туберкульозта померли зростає. Поміркуйте про збереженнясвого здоров’я та оточуючих Вас людей.

Номер слайду 12

Запам'ятай24 березня – Всесвітній день боротьби з туберкульозом!

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
3.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Щербо Наталія
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Стовбецька Світлана Валеріївна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Основи здоров’я 4 клас (Танько Т. П., Медведєва В. Л.)
Додано
11 серпня 2018
Переглядів
12482
Оцінка розробки
4.3 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку