Презентація до уроку основи здоров'я у 7 класі "Причини та наслідки вживання наркотиків"

Про матеріал
Дана презентація допоможе учням у мовах дистанційного навчання самостійно опрацювати , узагальнити навчальний матеріал за темою "Причини та наслідки вживання наркотиків", усвідомити шкідливість вживання психоактивних речовин.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Доброго дня, шановні семикласники!Ми з вами продовжуємо працювати в умовах карантину. Для ефективного опрацювання матеріалу пропоную скористатися презентацією. Переглядайте уважно, дайте відповіді на поставлені завдання. Бажаю успіхів!!!Підготувала: Кравченко С. В.,вчитель основ здоров’я

Номер слайду 2

Тема уроку: Причини і наслідки вживання наркотиків»

Номер слайду 3

Дайте усні відповіді на запитання:1. Чому деякі хвороби називаються «Хворобами цивілізації?»2. Які хвороби називаються «Хворобами цивілізації?»3. Як реклама впливає на дані хвороби?4. Який негативний вплив насить здоров'ю тютюн? 5. Пригадайте основні принципи безпечної життєдіяльності.

Номер слайду 4

Поміркуйте , що ви знаєте про наркотики, вплив їх на організм людини, які наслідки їх вживання?

Номер слайду 5

Що таке наркотики?Наркотик (від грец. narkoticos — той, що призводить до заціпеніння, одурманюючий) —це субстанції природних чи штучних речовин, здатні викликати фізичну і психічну залежність та токсичне отруєння.* 2013 року Управління ООН з наркотиків та злочинності обрало Україну серед 24 країн, що потребують першочергової допомоги через високий рівень вживання ін'єкційних наркотиків та поширеність ВІЛ серед тих, хто вживає такі наркотики.

Номер слайду 6

Чим небезпечні наркотики?

Номер слайду 7

Шановні учні!Попрацюйте с матеріалом підручника та доповніть таблицю подану нижче!!!! Записи таблиці зробіть у зошиті.)1. Підручник українською мовою с.167-168,2. Підручник російською мовою с. 108-109

Номер слайду 8

Чому ж люди вживають наркотики? Вплив зовнішніх обставин. Вплив внутрішніх чинників, особливості характерути випадково потрапив у компанію, де усі твої однолітки палять «травичку» чи вживають щось іншесхильність до ризикутвій друг (чи близький знайомий) страждає наркозалежністюнеможливість протистояти впливу групи  

Номер слайду 9

Щоб залучити якнайбільше молоді до вживання наркотиків, наркоділки поширюють чимала міфів про те, що це модно, круто, не шкідливо для організму, допомагають вирішити всі проблеми. Але пам'ятайте: це лише приманки!!!

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Найбільша небезпека психоактивних речовин, зокрема наркотиків, полягає в тому, що вони спричиняють наркотичну залежність. Як ви думаєте, що означає це словосполучення?

Номер слайду 12

Крок 1 Експерименти з психоактивними речовинами Крок 2 Епізодичне вживання психоактивних речовин. Крок 3 Вживання психоактивних речовин регулярно ( раз на тиждень або частіше), але в малих дозах. Крок 4 Неконтрольоване вживання наркотиків. Кроки до виникнення залежності:

Номер слайду 13

Шановні учні! Попрацюйте с матеріалом підручника. Дізнайся про механізм виникнення фізичної (на фізичному рівні) та психологічної (на рівні емоцій та поведінки) залежності від наркотиків.1. Підручник українською мовою с.171-173,2. Підручник російською мовою с. 113-115

Номер слайду 14

Прочитати ситуацію : Прочитайте ситуацію: Минулого вечора Сергій був на дискотеці. Раніше він пробував марихуану, та вирішив більше цього не робити. Однак коли йому запропонували «косяк», він не втримався і тепер не знає, що й думати: може, у нього вже виникла залежність?

Номер слайду 15

Як ви думаєте , у Сергія виникла залежність чи він за крок до неї? Які ознаки можуть свідчити про це? Щоб ви порадили б другу, який потрапив у таку ситуацію?

Номер слайду 16

\Куди звертатися по допомогу у разі виникнення наркотичної залежності ?Знайдіть у підручнику відповідь на пане питання(відповідь стисло запиши у зошиті)

Номер слайду 17

Усно продовжте речення «Сьогодні я….:навчився….дізнався…….зрозумів……

Номер слайду 18

Здоров’я – це ранок. Зі свіжим повітрям. Це сонце, що грієЛаскаво й привітно. Це хвилі Дніпра,Що нам сили додають. Бери це сміливо,Мій друже , і в путь.

Номер слайду 19

Завдання. Пройдіть тестування, використовуючи матеріал презентації та підручника!Бажаю успіхів!!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Трофімова Тетяна Геннадіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Юсин Надія Улянівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Шугаєва Євгенія Дармівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Кубло Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
10 квітня 2020
Переглядів
13619
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку