Презентація "Профілактика захворювань, що набули соціального значення. Наслідки вживання наркотиків. Міфи і факти про наркотики"

Про матеріал
Додаткова інформація до теми "Профілактика захворювань, що набули соціального значення. Наслідки вживання наркотиків. Міфи і факти про наркотики" §26 підручника.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку:«Профілактика захворювань, що набули соціального значення. Наслідки вживання наркотиків. Міфи і факти про наркотики»(доповнення до §26 підручника )

Номер слайду 2

Що таке наркотики? Наркотик (від грец. narkoticos — той, що призводить до заціпеніння, одурманюючий) —це субстанції природних чи штучних речовин, здатні викликати фізичну і психічну залежність та токсичне отруєння. Впливаючи на нервові центри головного мозку, наркотик може створювати підняття настрою, чи надмірну сонливість, хворобливу, незвичайну веселість — ейфорію, а іноді й порушення свідомості. У палогічних випадках цей стан може бути цілком нереалістичним, викликати манію величі та невразливості.

Номер слайду 3

Чим небезпечні наркотики?

Номер слайду 4

Щоб залучити якнайбільше молоді до вживання наркотиків, наркоділки поширюють чимало міфів про те, що це модно, круто, не шкідливо для організму, допомагають вирішити всі проблеми. Але пам'ятайте: це лише приманки!!!

Номер слайду 5

Найбільша небезпека психоактивних речовин, зокрема наркотиків, полягає в тому, що вони спричиняють наркотичну залежність. Наркотична залежність - це хронічне, прогресуюче, смертельне захворювання, викликане в слідстві вживання наркотиків.

Номер слайду 6

Кроки до виникнення залежності: Крок 1 Експерименти з психоактивними речовинами Крок 2 Епізодичне вживання психоактивних речовин Крок 3 Вживання психоактивних речовин регулярно (раз на тиждень або частіше), але в малих дозах Крок 4 Неконтрольоване вживання наркотиків

Номер слайду 7

СТАДІЇ НАРКОТИЧНОЇ ЗАЛЕЖНОСТІ: Соціальна залежність - людина ще не почала вживати наркотичні речовини, але потрапила в середовище тих, хто їх вживає. Вона приймає стиль поведінки, ставлення до наркотичних речовин і зовнішні атрибути групи. У такій ситуації людина часто внутрішньо вже готова почати вживання.

Номер слайду 8

Психологічна залежність - на цій стадії людина починає вживати наркотичні речовини. Вони необхідні їй для зміни свого емоційного стану; іншим шляхом людина вже майже не може впливати на свої емоції, втрачає контроль і адекватні почуття.

Номер слайду 9

Фізична залежність настає після включення наркотичних речовин у процес обміну речовин. Це - непереборна фізична потреба, яка виникає внаслідок постійного вживання наркотиків. Різке припинення вживання наркотичних речовин спричиняє фізичний розлад різного ступеня. На цій стадії людина потребує лікування.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Domanetska Valentina
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Основи здоров`я 7 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
16 квітня 2020
Переглядів
11591
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку